Türk iş dünyası bir birinden özel ve örnek girişim hikayelerini içinde barındırıyor. Bazen raslantı bazen de planlı bir şekilde atılan adımlar başarılarla dolu bir iş hayatını beraberinde getiriyor. Bugün Kadıköy Moda’ da gerçekleştirdiği projeler ile sektörün standartlarını yükselten Doğa yapı yönetim Kurulu Başkanı Ömer Eyikudamacı’ nın kariyeride Türk iş dünyasının güzel örnekleri arasında yerini alıyor.

Tüm Türkiye’ yi yasa boğan ve insanları yaşamlarını sürdürükleri yapılar üzerinde tekrar düşünmeye iten 1999 depreminden sonra, kendisine ev yapmak için yola çıkan Ömer Eyikudamacı’ bugün hayata geçirdiği konut projeleri ile Moda’ nın yenilenen yüzüne katkı sağlıyor.
Gerçekleştirdiği projeler ile Moda halkının konutunu yenilemek için kapısını çaldığı Ömer Eyikudamacı buzamana kadar 150 den konutu dönüştürerek daha güvenli ve daha modern hale getirdi. Yoğunluğun çok fazla olduğu ve her yıl ancak 10 projesinin ruhsat alabildiği Moda’ da ardı ardına projelere imza atan Ömer Eyikudamacı şuan 6 dan fazla projenin de yapımını sürdürüyor.
Sadece İstanbul’ da değil aynı zamanda Memleketi Kilis’ de ayrıca Antalya ve İzmir’de de yatırımlar yapan Ömer Eyikudamacı ile Kadıköy Moda’ da sektörün dönüşüm alanında yakaladığı trendi konuştuk.

Ömer Bey, projelere geçmeden önce sektörünüzdeki başarınızı konuşalım. Başarı size göre nasıl geldi?

İnşaat sektörüne ticari hedefler ile adım atan birisi değilim. 1999 depremininin acı veren sonuçlarının ardından ailem ile birlikte güven içerisinde yaşamımızı sürdüreceğimiz bir konut arayışına başlamıştık. Ama bir türlü beklentilerimizi karşılayacak bir proje ile karşılaşamayınca bizde kendi isteklerimize göre bir proje yapalım dedik. Tabi insan kendisi için en iyisini istiyor. İlk yaptığımız proje özellikleri ile insanların dikkatini ve beğenisini çekti. Satın alma yönünde talep alınca biz ilk yaptığımız evi sattık. Sonra diğerine başladık. Buda ilki ile aynı talebi görünce onu da sattık. Tabi insanların bu şekilde teveccühü bizleri daha da proje üretme noktasında teşvik etti. Şuan ortada gözüken bir başarı var ise o da bizim ilk yola çıktığımızdaki amacımızdan hiçbir şekilde sapmamızdan kaynaklanıyor. Yani ben, halen her projemi ben ve sevdiklerim oturacakmış gibi kusursuz ve mükemmel olması için çabalıyorum.


’Moda’nın ruhuna sahip çıkan çağdaş projeler yapıyoruz’’
.
Moda İstanbul’ un en özel yerlerinden biri. Bir ruhu ve kültürü var. Bunun da devam ettirilip gelecek nesillere aktarılması gerek. Bu ruhu onlarında yaşaması fakat depremden korkmadan yaşaması gerek. Biz doğa inşaat olarak, Moda’ nun kimliğine sadık, ruhunu devam ettiren depreme karşı güvenli yapılar üretiyoruz. Bu yüzden yapılarımızın proje aşamasında özellikle mimarisinde çok büyük önem veriyoruz.
Moda’da insanların binalarını yenilemek için bize gelip teveccüh göstermeleri bize ayrı bir mutluluk veriyor. Bizlerde onlara layık olmak ve sevdikleri ile güvenli bir şekilde yaşayacakları konutlar üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Biz Moda’ da 150 nin üzerinde konut yaptık.. Şuan Moda’ da devam eden ve başlamak üzere olduğumuz 6 tane projemiz var. Bunun yanında Acıbadem Cadde’ de ve Çamlıca’ da başlayacak olduğumuz iki projemiz daha var
Çamlıca’daki projenizden bahseder misiniz?
Çamlıca’ da yer alan projemiz müstakil villalardan oluşuyor. Çamlıca’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun, dışı masif ahşaptan oluşan tamamı ile lüks özelliklere sahip bir proje olacak. Ülkemizin yetiştirdiği önemli mimarlardan Ömer Çamoğlu tarafından çizilen projemiz 3 er katlı yüzme havuzundan oluşuyor.