2007 yılında inşa­at Mühendi­si Emrah Kartal tarafından kurulan Eska Mühendislik proje üretimindeki hızı ve kalitesi ile inşaat sektöründe kısa sürede ön plana çıkmayı başardı. Tuzla da 2 etaptan oluşan Öğretmenler sitesi pro­jesinin ilk etabını teslim eden şirket, projenin ikinci etabının yapımını ise büyük bir hızla sürdürüyor. 

Öğretmenler sitesi projesinin bulunduğu lokasyonda kalitesi ile standartları yukarı çeken bir proje olduğunu belirten şirketin yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kartal ile Eska Mühendisliği ve projelerini konuştuk.

 

Emrah Bey, Eska Mühendislik hakkında bilgi alabilir miyiz?

Şirketimiz sektöründe 10. yılına doğru ilerliyor. Ben inşaat mühendisiyim, uzun yıllar belediyede bölge mühendisi olarak çalıştım. Daha sonra ayrılarak taahüt ve özel konut projeleri üretmek amacı ile 2007yılın­da Eska Mühendisliği kurdum. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte dönüşüm projeleri gerçekleştirmeye başladık ve bu alanda devam ediyoruz



Eska Mühendislik az zamanda çok yol kat etti. Neye bağlıyorsunuz?

Biz yaptığımız işin ticari yönü­nün yanında manevi yönüne de değer veren bir kurumuz. Bir iş adamı ola­rak tabi ki kar etmek durumundasınız netice de katma değer yaratıyor, istih­dam oluşturuyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Biz bunun yanın­da insanların ev sahibi olma hayalini ve mutluluğunu da çok önemsiyoruz. Onlara verdikleri bütçeden çok daha fazlasını sunmaya çalışıyoruz. Bu yüzden işimiz ile ilgili her şeyi onla­ra daha çok fayda sağlayacak şekil­de yapıyoruz. Onların sevdikleri ile mutlu ve güvenli bir şekilde yaşaya­cakları evler planlıyor ve bu planla­dığımız evleri en kaliteli malzeme ile kaliteli bir işçilikle hataya geçiriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız her proje bulunduğu bölgede emsal olacak özel­liklere sahip oldu. Projemizi gezen gören insanlar bu farklılık­ları görüyor ve kayıtsız kalmı­yor, ilgi gösteriyor, projelerimiz­den ev sahibi olmak istiyor. Kentsel dönüşüm ile evini yenilemek iste­yen insanlarında ilgisi de bizi mutlu ediyor. Onların bizim evi­miz için de proje geliştirin, siz yeni­leyin demeleri bizim işimizi iyi yaptığımızı gös­teriyor buda bize ayrı bir mutluluk veriyor.

Öğretmenler sitesi projesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Öğretmenler sitesi projemiz bir kentsel dönüşüm projesi. 2 etaptan oluşan projemi­zin ilk etabını teslim ettik. İkin­ci etabını ise 5 ay sonra teslim etmiş olacağız. Projemiz de 5 blokta toplam 108 konut bulunuyor. 2+1 den 5+1’e ve dubleks seçenekleri ile insanlara ferah yaşam alanları oluşturuyo­ruz. Tuzla Marina’ya 10 dakika mesafe­de yer alan projemiz insanlara şehrin içinde keyifli ve güvenli bir yaşam sunu­yor.


2016 yılında başka projeler var mı? 

AZ önce de ifade ettiğim gibi insan­lar projelerimizdeki kaliteyi,ilkleri, fark­lılıkları görünce mevcut yapılarını yenile­memiz adına bizden teklif istiyorlar. Çok güzel bir söz vardır’’ Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’’ diye, insanlar yaptığımız işlere bakıyor ve bizi tercih ediyor.

2016 yılı içerisinde Eska ailesi olarak başlattığımız 3 projemiz var. Bunlardan ilki EskaMare ismini verdiğimiz lokasyon olarak harika bir konuma sahip, Tuzla Marina’nın karşısında başlattığımız butik ve markalı projemiz 7 blok ve 20000 m2 kapalı alandan oluşmaktadır. İkinci olarak EskaMarin pro­jemiz 4 blok ve 17500 m2 kapalı alana sahip yine Marinaya çok yakın bir proje olup aynı zamanda ticaret alanlarının kıymet gördüğü bir lokasyona sahiptir. Kartal sahilde direkt ada manzaralı ticari üniteler ve konutlardan oluşan üçüncü projemiz iddialı projelerimiz­den biri haline gelmiştir. 

Hedefleriniz neler?

 ESKA Mühendislik olarak çalışanları, müşterileri ve iş ortakları ile kocaman bir aileyiz. Bir insanın mutluluğunun çevresindeki geniş ve mutlu insan topluluğu ile arttığına inanıyorum. Bir işadamı olarak ailemizi daha da büyütmeyi ve genişletmeyi istiyorum. Daha çok insana iş vermek, istihdam oluşturmak, daha çok insanın ev sahibi hayaline katkı sağlamak öncelikli hedefim. İşimizi en iyi şekil­de yaparak insanlara en iyisini sunmak ve onların mutluluğuna mutluluk katmak bizim için çoğu ticari hedeften daha değerli.