BAŞBAKAN ERDOĞAN : EKMEL'DE RAHATSIZ OLUYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de yaşanan ve vahşet ile barbarlık olarak tanımladığı İsrail'in saldırıları karşısında Batı'nın, Amerika'nın sustuğunu belirterek, "Batı susuyor, Amerika susuyor. Medeni olduğunu söyleyen dünya susuyor. Özellikle içim kan ağlayarak söylüyorum. İslam ülkelerinin çoğu susuyor. Hatta bunların bir kısmı susmanın ötesinde bu insanlık suçuna destek veriyor. Biz konuştukça biz sesimizi yükselttikçe bu susanlar zalime destek verenler rahatsız oluyor. Ekmel'de rahatsız oluyor. Bayramdan sonra sesini yükseltecekmiş. Sesini biran evvel yükselt. Tayyip Erdoğan 20’sinde neyse 60’ında da o. 20’sinde de böyle konuşuyordu bu günde böyle konuşuyor. Dün başka bugün başka değil. Bizim susmamızı, zulme rıza göstermemizi bekleyenler varsa boşuna bekliyorlar. Biz vicdanlara seslendikçe bunlar rahatsız oluyor" dedi.

"İPİNİ TUTAN EFENDİSİNİ ELEŞTİREMEZ"

İsrail kara harekatını başlayınca TBMM’de partilerin ortak bildiri yayınladığını belirten Başbakan Erdoğan, "Parti yöneticilerine baktığınızda Meclis'teki o cesareti göremiyorsunuz. Hatta CHP’nin teklifi çok manidar, 'İsrail’in savunma hakkı var' Dikkat edin ne diyor, yarım ağızla Gazze’ye destek veriyormuş gibi yapıyor. Ardından hükümete bizi eleştiriyorlar. Bir cümle ile Gazze için söylüyorlar, 10 cümleyle hükümeti eleştiriyorlar. Çünkü bunlar İsrail’e ses çıkaramazlar. Bu CHP tarihi boyunca İsrail politikalarını desteklemiştir. Bu günde aynısını yapıyor. Niye? Korkuyor. Bunlarda büyük bir devletin refleksini gösterecek cesaret yok. Korktukları için İsrail’e bir çift söz söyleyemiyorlar" diyerek şöyle devam etti:

"Mavi Marmara’nın Gazze’ye gidişini eleştiriyordu, kim o Pensilvanya’daki zat. Ne dedi ‘otoriteden izin almalıydılar’ dedi. Şimdi ne yapıyor, Gazzeli çocuklar için. Ağladığını duydunuz mu? Gördünüz mü? İsrail’i eleştirdiğini gördünüz mü? Yapamaz. İpini tutan efendisini eleştiremez. Bu ihanet benim Ordulu kardeşimin gözünden kaçmaz. Milletimiz bu ihaneti affetmez."

Ortadoğu'da her zaman huzur istediklerini ve bunun da mücadelesini verdiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Büyük devlet susan, oturan, oturduğu yerden hadiseleri izleyen devlet değildir. Büyük devlet olaylara müdahil olan, arabulucu olan, barış için mücadele edendir. Bakın ben bu gece sahurda eve gittim. Dışişleri bakanım sürekli beraber değişik ülkelerle telefon görüşmelerimizi yaptık. Ne yapılım, ne gibi adımları yapabiliriz. Dün öyle, evvelsi gün öyle, sürekli öyle. Türkiye’yi bu ateş içine atmayacak ama ateşin sönmesi için, yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Şu anda insani yardımlar olarak Kızılayımızda, TİKA’mızla Gaazze’deyiz. Onlara bir şeyler yapalım. Bunun gayreti içerisindeyiz. Ve utanmadan sıkılmadan ‘Türkiye ateşkesi engelledi’ diyorlar. 2012’de ateşkes yapıldı. Ama İsrail ateşkese uymadı. Şu anda Gazze herhangi bir şey atmadı ki. Havan topu herhangi bir şey atmadı ki. Ama İsrail bir bahane uyduruyor. Hamas'la El Fetih birleşti ya şimdi bunu yıkmak istiyorlar. Onun için bu adımı atıyor çünkü müslümanın müslümanla bütünleşmesini istemiyorlar. Bölmek istiyorlar, parçalamak istiyorlar. Şunu unutmayın kardeşlerim ortadoğu huzurlu olursa Türkiye daha huzurlu olur. Balkanlar, Kafkasya, Güney Afrika huzurlu olursa Türkiye daha da büyür. Bizi içimize kapanarak büyüyemeyiz. On yıllar boyunca Türkiye içine kapandı ve yerinde saydı" diye konuştu.

1.5 yıldır şehit gelmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bunlar durup dururken olmadı. Attığımız adımlarla oldu. Biz 77 milyonun tamamını seviyoruz ve yavrularımız bayrağımıza sarılı tabutlarla gelmesini istemiyoruz" dedi.

10 Ağustos’ta Türkiye’de bir ilk yaşanacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Özellikle rica ediyorum 10 Ağustos’ta sandığa gitmeyi ihmal etmeyin. CHP genel müdürü gibi ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ demiyorum o üslup bize yakışmaz. Biz milletimize samimi bir dil kullanıyoruz. Bütün şehirlerde yaptığımız gibi Ordulu kardeşlerimden ricada bulunuyorum mutlaka sandığa gidin" dedi. Başbakan Erdoğan mitingin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

FOTOĞRAFLI