'Çatı Aday' İhsanoğlu'na Ortak Destek

DENİZLİ'de, yedi partinin il başkanları düzenledikleri ortak açıklamayla Cumhurbaşkanı seçiminde 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıkladı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlenen ortak basın...

'Çatı Aday' İhsanoğlu'na Ortak Destek
DENİZLİ'de, yedi partinin il başkanları düzenledikleri ortak açıklamayla Cumhurbaşkanı seçiminde 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıkladı.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlenen ortak basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Aykut Yıldırım, Liberal Demokrat Parti (LDP) İl Başkanı Lütfi Erol ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Turgay Urgan katıldı. Çatı adayı destekleyen diğer DSP (Demokratik Sol Parti) ve BBP'nin (Büyük Birlik Partisi) il başkanları ise mazeretleri olduğu gerekçesiyle toplantıya katılamadı.
İl Başkanları adına açıklamayı MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri yaptı. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söyleyen Yeniçeri, "Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı farklı kesimlerin görüşleriyle oluşturulmuştur. Türk milleti 10 Ağustos'da kabile devletine şef atamayacak, monark tayin etmeyecek, diktatör belirlemeyecek, emir, şah, kral görevlendirmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam değildir. Son dönemde ülkemiz fazlasıyla gerildi. Tüm siyasi partiler kutuplaştı. Cumhurbaşkanlığı ağır başlılık gerektirir, en zıt fikirli siyasi partinin bile saygıda kusur etmeyeceği nazik bir üslup gerektirir. Ekmeleddin İhsanoğlu, saygın bir bilim adamı ve tecrübeli bir diplomattır" dedi.
Partilerin il başkanları, İhsanoğlu'na destek olmak için birlikte odaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini, ayrıca parti olarak da seçim kampanyaları yapacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.