Demokratik Gelişim Partisi'nin (DGP) Kurucu Genel Başkanı Bal, partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası'na verdiklerini söyledi.
Bal yaptığı açıklamada partisi hakkında bilgi verdi. İdris Bal, "Zaten hukuksuzluk, kural tanımamazlık, devlet gelenekleri ile oynama, kutuplaşma, yalan ve iftira terörü, silahlı terör bizim varlık sebebimiz ve bu adımı atma sebebimizdir" dedi.

Bal, partinin logosunun kırmızı renk içinde yer alan beyaz bir el olduğunu söyleyerek “Kurucu Genel Başkanı olduğum 'Demokratik Gelişim Parti'sinin kısaltılmış adı DGP amblemi ise açık beyaz eldir. Bu açık el,hem yolsuzluğa,hırsızlığa, yoksulluğa 'dur' derken hem de şeffaflığı ve selamı temsil etmektedir” dedi.

Bal, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Parti ambleminin eski DP'nin amblemine benzediğinin ifade edilmesi üzerine Bal logonun taklit değil orijinal olduğunu söyledi.

İdris Bal, "Cemaatle ya da Fetullah Gülen ile görüşmeniz oldu mu? İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ve Hakan Şükür gibi isimleri partinizde görecek miyiz?" sorusuna, "Bismillah dedik, yola çıktık. Bazı arkadaşlarımız, ilk durakta bindiler, yetişebildiler. Bazıları yetişemedi, işleri vardı, mazeretleri vardı, belki onlar ikinci, üçüncü durakta binecekler bu minibüse" ifadelerini kullandı.

FETHULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞMEDİM!

Hiçbir zaman iradesinin üzerine ipotek koydurmadığını dile getiren Bal, "Beni ister Sayın Gülen, ister İzzettin Doğan, ister Süleyman Efendi'nin cemaati, ister İskender Paşa, ister gayrimüslüm kesimler, cemaatler, ister ülkücü kesim, kim kucaklarsa kucaklasın şeref duyarım bundan. Kim desteklerse desteklesin şeref duyarım bundan. Eğer bahsettiğiniz sayın Gülen'se görüşmedim" ifadesini kullandı.