Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öncülüğünde toplanan bir grup AK Partili, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasına yardımda bulunmak için geldikleri bankada izdihama neden oldu.
Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek olmak isteyen AK Partili grup, öğle saatlerinde Ziraat Bankası Şehitkamil Şubesi önüne geldi. Banka önünde uzun kuyruk oluşturan 500 kişilik kalabalık şubeye girmeye çalıştığı sırada izdiham oluştu. Görevlilerin güçlükle engellediği izdihamın ardından şubeye girenler veznelere Recep Tayyip Erdoğan adına açılmış hesaba yanlarında getirdikleri paraları yatırdı. AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da sıra kendilerine gelince Erdoğan'ın hesabına 9 biner lira para yatırdılar. Bankadaki kalabalığı seçimlerin sonucunun işareti olarak yorumlayan İl Başkanı Uzer, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapacağı çalışmalar için vatandaşlarımız destek vermek için buraya geldi. Burada görünen kalabalık her şeyi gözler önüne seriyor. Seçimlerin nasıl geçeceği ve Gaziantep'te kazananın kim olacağı herhalde bu ortamda belli olmuştur. Yaşlılar özürlüler herkes katkı sağlamak istiyor. Buda toplumun her kesiminden insanın Sayın Başbakanımıza ne kadar saygı duyduğunu gösteriyor. Ben önümüzdeki seçimlerin vatana ve millette hayırlı uğurlu olmasını istiyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan'a destek vermek isteyen engelli vatandaşlar ise banka görevlileri tarafından sıra beklememeleri için ayrı veznelere götürüldü. Burada tekerlekli sandalyeyle gelen engelli bir kadın cebinden çıkardığı 10 lirayı banka görevlisine uzatarak, "Cebimdeki son para 10 lira. Bu parayla Başbakanımıza destek vermek istiyorum" diye konuştu.
Kalabalık arasındaki 103 yaşındaki Elif Şencan da kefen parası olduğunu ifade ettiği 500 lirayı Erdoğan'ın bağış hesabına havale etti.