Kılıçdaroğlu: Filistin Olayını Çözmek İstiyorsan Malatya'daki Kürecik Üssü'nü Kapat (6)

HUZUR İÇİNDE TATİL YAPIN AMA SANDIĞA GİDİN CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ayvalık'ın ardından Gömeç Beldesi'ne geçti. Burada da vatandaşlara seslenen ve kavgadan uzak bir cumhurbaşkanı seçmek istediklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu,...

Kılıçdaroğlu: Filistin Olayını Çözmek İstiyorsan Malatya'daki Kürecik Üssü'nü Kapat (6)

HUZUR İÇİNDE TATİL YAPIN AMA SANDIĞA GİDİN
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ayvalık'ın ardından Gömeç Beldesi'ne geçti. Burada da vatandaşlara seslenen ve kavgadan uzak bir cumhurbaşkanı seçmek istediklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün bakın orta doğuya kan gölü. Ne diyorlardı? 'Oyun kurucuyuz.' Hani oyun kurucuydunuz? Oyuncak oldunuz. Ekmeleddin İhsanoğlu, temiz bir insan her vatandaşına eşit mesafede duran bir insan. O konuşunca insanın içine huzur doluyor, o konuşunca her inanca saygıdan bahsediyor, o konuşunca kadın erkek eşitliğinden bahsediyor, o konuşunca 'bu adamdan Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı olur' diyoruz. O milletinin adayı milletin için çalışmak istiyor. 'CHP'li, MHP'li değil her siyasi partiye eşit mesafede olacağım' diyor. Biz de aynısını söylüyoruz" dedi.
İHSANOĞLU'NU DEĞERLENDİRMEK BİZİM BORCUMUZ
Vatandaşlara tatillerini en iyi şekilde yapmalarını tavsiye eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Huzur içinde tatilinizi yapın ama 10 Ağustos'ta sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Gelecek için kullanın. Bu topraklarda onun gibi temiz bir insan yetişiyorsa onu değerlendirmek bizim borcumuz. Harama prim vermeyin helalden yana olun. Kul hakkı yiyenden yana değil, kul hakkını gözetenin yanında olalım. Hep beraber mutlu yaşayalım" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından beldeden ayrıldı.
BURHANİYE'YE GİTTİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gömeç Beldesi'nin ardından Burhaniye İlçesi'ne geçti. İlçe girişinde vatandaşlarca coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, “Tatil nasıl geçiyor. Sizin daha güzel bir tatil yapmanız bizim boynumuzun borcu. Halkını güzel tatil yapmasını istiyoruz. Öfkeyle konuşan huyunu siyasetci değil sağduyuyla konuşan siyasetçi isteriz. Vatandaşını azarlayan ayrıştıran değil bütün vatandaşlarını kucaklayan siyasetçi isteriz. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı ve bizi nasıl birini aday göstermeliyiz? Anayasayı açtık. Metni okuduk. Birinci madde cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Bir siyasi partiye aidiyeti olmaması gerek. Ben şu partiliyim ve cumhurbaşkanı olacağım. Bu olmaz. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı bunun için oturup düşündük. Bilge bir insan olması lazım, toplumun bütün kesimlerine sıcak mesajlar vermeli. Ayrıştırıyorsa toplumu bölüyorsa olmaz. Bunları yetiyor mu? Yine yetmedi. Aynı zamanda saygınlığı olması lazım. Yetiyor mu yetmiyor cumhurbaşkanı aynı zamanda ahlaklı ve temiz olması lazım. Geçmişi temiz olması lazım. Geçmişi temiz olmayan insandan cumhurbaşkanı olmaz, dünyaya rezil oluruz. Siyasi partileri sivil toplum örgütlerini ziyarete ettim. Onlar da aynı şeyleri söylediler. Biz de düşündük ve taşındık. Ekmeleddin beyin bir partiye bağlılığı yok. Doğuda eğitimini aldı batıda eğitimini aldı. Onun adına batıda pek çok sivil toplum örgütleri ödüller koydu. O köşesinde oturmak istedi. 'Olmaz' dedik. 'Senin bu ülkenin insanlarına borcun var, kadınlarına borcun var' dedik. 'Senin Mustafa Kemal Atatürk'e borcun var' dedik" dedi.
BİZE LAF EDECEK DEĞİL İŞ YAPACAK ADAM LAZIM
Hükümetin Filistin politikasını sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu sıradan bir seçim değil. Ya demokrasiden yana tavır alacağız ya da daha baskıcı biri rejim bizi bekliyor. Bu onların önünde boyun eğeceğimiz anlamına gelmez, ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir zaman önlerinde diz çökmeyiz. Erdoğan'a sordum 'başbakanlık koltuğunda oturuyorsun. Konuşuyorsun. Ya o laflar boş arkadaş. Sen bir şey yapmak istiyorsan Kürecik'teki radar üssünü kapatacaksın.' Kapatabilir mi? Bize laf yapacak adam değil iş yapacak adam lazım. Sorunu çözmek için Kürecik'i kapatırısın bitti, bu kadar. Her türlü insani yardımın yolunu açmamız lazım. Kavgayla değil barışla huzur içinde yapmamız lazım. Ekmeleddin İhsanoğlu 57 ülkeyi yönetti. Filistin'de taraflar arasında kavga vardı onları barıştırdı" dedi.
HİÇBİR DÜNYA LİDERİ ONUNLA AYNI KAREDE OLMAK İSTEMİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirip hiçbiri dünya liderinin onunla aynı fotoğraf karesine girmek istemediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekmelerdin bey hiçbir siyasi partinin üyesi değil. Demokrasi için toprağı ekeceğiz, kadın erkek eşitliği için toprağı ekeceğiz, barış için toprağı ekeceğiz" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından çatı adayını destekleyen partilerin ilçe teşkilatlarının hediyelerini kabul etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.



 

 

 

 

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.