Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan İçin Destek İstedi

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, dün iftar sonrası geldiği Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi. Bakan Şimşek, Ekmeleddin İhsanoğlu için, "Nasıl bir araya...

Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan İçin Destek İstedi
MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, dün iftar sonrası geldiği Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi. Bakan Şimşek, Ekmeleddin İhsanoğlu için, "Nasıl bir araya geldikleri belli olmayan, aşırı soldan tutun faşistlere kadar, aşırı sağa kadar, ortadaki bir takım şeylere kadar bir aday söz konusu" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş için de, "İkinci tura kalma ihtimali bile yok. Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki uyum çok önemli ve kritik. Siz devlet tecrübesi olmayan birini seçerseniz, hükümet ayrı telden, o ayrı telden çalarsa her şey tıkanır" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam Batman'da katıldığı iftar ardından Siirt'in  Kurtalan İlçesi'ne giderken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fevzi Sevgili ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Bir çay bahçesinde partililere konuşan Bakan Şimşek, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi. Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın hükümetle uyumunun çok önemli ve kritik olduğunu belirten Bakan Şimşek, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı'nı şimdi siz seçeceksiniz. Şimdi hükümetle Cumhurbaşkanı uyumu çok önemli. Çünkü siz oraya devlet tecrübesi olmayan ve bir takım siyasi mülahazalarla önüne gelecek hususları değerlendirecek birini seçerseniz, hükümet ayrı telden o ayrı telden çalarsa tıkanır. Reformlar yapılamaz. Açık söyleyeyim sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den önceki dönemlerde ne sıkıntılar yaşandı? Yani açık söyleyeyim hal böyleyken yani şu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, 'nasılsa biri seçilecek, çok da semboliktir, önemli değil' demeyin, bu büyük bir hata olur. Rehavete girmeyelim, tam aksine hiçbir hükümet bugüne kadar yüzde 51 almış mı? Alamamış. Ama şimdi Cumhurbaşkanı'nı siz yüzde 51'e yakın oyla seçeceksiniz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı makamı güçleniyor, niye? Çünkü vatandaşın iradesinin yarısından fazlası arkasında olacak. O nedenle Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki uyum çok çok kritik olacak, çok önemli olacak."
"AŞIRI SOL VE SAĞCI VE FAŞİST"
MHP ve CHP başta olmak üzere başta olmak üzere bir çok partinin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, "Aşırı sol, faşist ve aşırı sağcı" olmakla itham eden Bakan Şimşek, şöyle konuştu:
"Şimdi bakalım adaylara; bir taraftan 40 yıllık siyasi tecrübesi olan Türkiye'yi 12 yıldır başarıdan başarıya koşturan küresel krizde, Arap baharı gibi çok ciddi bölgesel çalkantılarda, AB krizinde Türkiye'yi başarıyla yöneten muazzam bir siyasi ve devlet tecrübesi olan, bu ülkenin eğer bugün değişimi ve dönüşümünden bahsediyorsak, Kürt meselesini rahat bir şekilde konuşabiliyorsak, bu işin mimarından, Başbakanımız'dan, Cumhurbaşkanı adayımızdan bahsediyoruz. Bir tarafta o, bir tarafta ise yani nasıl bir araya geldikleri belli olmayan, aşırı soldan tutun faşistlere kadar, aşırı sağa kadar, ortadaki bir takım şeylere kadar bir aday söz konusu. Renk belli değil, geldiğinde nasıl bir duruş sergileyeceği belli değil, her taraftan en aşırı, sol, faşist dergileri alacaksın, sallayacaksın onunla poz vereceksiniz. Bir taraftan 'Ana dil, tabii çok önemli' diyeceksin,  mülakatta ise 'Efendim Kürtçe şöyle, böyle' diyeceksiniz. Yani duruşu bile birçok noktada belli olmayan bir adaydan bahsediyoruz. BDP'nin adayına gelince açık konuşalım, BDP'nin tabanı belli yani alsa alsa yüzde kaç alacak? İkinci tura kalma ihtimali bile yok ve o nedenle ben inanıyorum ki Kurtalan halkı, buradaki kardeşlerimiz açık ve net olarak reformdan, istikrardan, çözüm sürecinden yana, bu zor çalkantılı dönemde, Ortadoğu bu sıkıntıları yaşarken, tecrübeden yana tavrını koyacaktır, ben buna inanıyorum." 
Bakan Şimşek, sahuru da yaptıktan sonra Kurtalan'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.