NATO toplantısına katılmak için Galler'e giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Paralel yapının casusluk örgütü olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de elde bilgi-belge olmadan ne yapacaksınız diyenler var. Oysa her şey, dinlemeler, tapeler ortada. Bir ülkenin başbakanı dinlendi, bakanları dinleniyor. Bundan daha büyük belge olur mu? Şu anda bu adamlar bütün elektronik cihazları falan kaçırmak suretiyle delilleri yok etme noktasına geldiler. Bunlar adeta bir casusluk örgütü oluşturmuşlar. Bütün bu işlerin odaklandığı merkez şu anda Pensilvanya" dedi.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİNİ İSTEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün görüşeceği Amerikan Başkanı Barack Obama'dan, Fethullah Gülen'in iadesini ya da sınır dışı edilmesini isteyeceğini açıkladı.

Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi: "Amerika'dan madem biz stratejik ortağız, siz nasıl bizden zaman zaman bazı teröristleri istiyorsunuz, biz de size veriyorsak, şu anda biz de size diyoruz ki böyle böyle... Ya bunu sınır dışı edin ya da verecekseniz bize verin. Bunlar çok açık ve net olarak ortada. Gelsin ülkesinde yaşasın. Madem suçu olmadığını söylüyor... Gelsin burada yaşasın. İdare edecekse buradan idare etsin, siyasete soyunacaksa burada soyunsun" ifadelerini kullandı.

MÜCADELEDEN TAVİZ VERİLMEYECEK

Paralel yapı ile mücadeleden taviz verilmeyeceğinin de altını çizen Erdoğan, "Bu hukuki bir süreçtir. Şimdi bu emniyet teşkilatından başlamıştır. Diğer bakanlıklarda da çalışmalar aynı şekilde devam edecektir. Bir polis şefi dedi ki; 'Biz tedbir alıyoruz ama arkadan polis akademisinden çin ordusu gibi geliyorlar...' Bununla ilgili bir süreç geliştirecek misiniz? O artık tarih oldu. O geçti artık. Artık o iş bitti. Oralara yönelik de farklı projelerimiz var. Bundan sonra polis akadamesiydi, polis kolejiydi masaya yatırıyoruz" diye konuştu.

HAŞİM KILIÇ VE NECDET ÖZEL'İN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın "imzasız ihbar mektupları ile işlem yapamayız" açıklamasını da değerlendirdi.

Erdoğan, "Her şey imzalı mektuplarla takibe alınmaz. Siz onu değerlendirmeye almayabilirsiniz ayrı konu. Ama en azından burada bu geçiyorsa acaba der onu bir incelemeye alırsınız. Varsa bir şey değerlendirirsin. Yoksa bir şey atarsın. Ben şimdi Anaya Mahkemesi Başkanı'na medya üzerinden cevap vermek istemem. Ama keşke Genelkurmay Başkanımız böyle bir açıklamayı bugüne kadar yapmadığı gibi aynı şekilde yapmasaydı. Bizimle paylaşsaydı daha isabetli olurdu" dedi.