Gezi Parkı olayları sırasında hayatnı kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili dava Kayseri’de yoğun güvenlik önlemleri altında başlıyor.
Kayseri Adliyesi önünde TOMA'lar ve binlerce polis nöbette, kent dışından gelen otobüsler ise durduruldu, içindekiler tek tek arandı. Kentte her türlü gösteri valilik tarafından yasaklandı. Yaklaşık 2 bin polis memuru, 2 TOMA ve bir polis helikopterinin görev yapacağı duruşma öncesi, şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu.

ESKİŞEHİR'de geçen yıl 2 Haziran'daki Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili 5'i tutuklu 8 sanığın Kayseri'de yapılacak olan ilk duruşması izleyecek olanlar Eskişehir'den 9 otobüsle Kayseri'ye geldi... 
DURUŞMAYI İZLEMEYE GELENLER ARANIYOR

Birçok kentten duruşmayı izlemek için otobüslerle Kayseri'ye doğru yola çıkan vatandaşlar, kentin girişinde durdurularak aranıyor. Çeşitli odalar, sendikalar ve demokratik kitle örgütü üyesi yaklaşık 300 kişi dün akşam saat 22.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' şeklinde slogan attı.

AİLESİ ADALET İSTEDİ

Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen davasına Hatay’dan gelen annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Mustafa Korkmaz adliyeye girdi. Ellerinde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafları ile adliyeye giren gözü yaşlı aile, adalet istedi.

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Avukatlar açıklamada, “Bizler Eskişehir’den geldik. Çeşitli yerlerden gelen meslektaşlarımız da var. 2 Haziran’da çıkan olaylarda ağır yaralanan ve 38 gün sonra hayatını 

kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın davası Kayseri’ye alındı. Davanın güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınması, aslında hukuki bir sebebe dayanmamaktadır. Biz bu davaya 300 avukat ile katılıyoruz. Ali’yi elimizden alanlar, adaleti elimizden alamayacaklar” ifadesinde bulundu

İSMAİL KORKMAZ DAVASININ SANIKLARI ADLİYEYE GETİRİLDİ

Kayseri’de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu 5 sanığı adliyeye getirildi. Kayseri’de, eski adliye binasında görülecek olan dava öncesinde arama noktalarından geçmek isteyen ve davaya müdahil olmak isteyen avukatlar ile polis arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yatışması sonrasında Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu 5 sanığı cezaevi aracı ile eski adliye binasının arka kapısına getirildi.Sanıklar jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde içeri alındı.