Mersin'de 2008 yılından bu yana kayıp olarak aranan hemşire eşini, sopayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan coğrafya öğretmeni kocanın, cinayetten 6 ay sonra karısına boşanma davası açtığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde hemşire olarak görev yaparken, 27 Aralık 2008 tarihinde ortadan kaybolan ve o tarihten bu yana kayıp olarak aranırken kocası E.S. tarafından sopayla dövülerek öldürüldüğü ortaya çıkan Diba Sürer cinayetiyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. 5 yıl sonra aydınlatılan cinayet olayının ardından Kütahya'da yakalanarak Mersin'e getirilen ve çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf ederek tutuklanan katil zanlısı coğrafya öğretmeni E.S.'nin, cinayetten 6 ay sonra karısına boşanma davası açtığı ortaya çıktı.

Mersin mahkemelerine 2009 yılının Nisan ayında açılan davanın, 2010 yılının Haziran ayında sonuçlandığı ve hemşire Diba Sürer'in bulunamaması nedeniyle 'boşanma' kararının, gazete ilanlarıyla duyurulduğu belirtildi. Katil zanlısı E.S.'nin, boşanma davasında kardeşlerini şahit olarak gösterdiği öğrenildi.

Öte yandan, kayıp olarak aranırken coğrafya öğretmeni kocası tarafından sopayla başına vurularak öldürüldüğü belirtilen hemşire Diba Sürer'in cesedinin bulunmasına yönelik çalışmaların ise halen devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: iha