Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir kişinin aracıyla hastaneye götürmek istediği kimsesiz vatandaş yolda hayatını kaybetti.

İddiaya göre, kolon kanseri olan ve kimsesi olmayan Akif Koçak (62), Ermenek’te kaldığı evde rahatsızlandı. Komşularının durumu öğrenmesi üzerine Lokman Ünal, rahatsızlanan Koçak'ı Ermenek'ten Konya'daki bir hastaneye götürmek üzere 42 DJE 57 plakalı aracına alarak yola çıktı. Yaklaşık 4 saat uzaklıkta bulunan Ermenek'ten Konya'ya gelene kadar Koçak yolda hayatını kaybetti. Bunun üzerine Ünal, aracında ölen kimsesiz şahsı, merkez Selçuklu ilçesi Beyazıt Mahallesi Karamanoğlu Mehmet Bey Sokak’ta bulunan Konya Halk Sağlığı Merkezi'ne getirdi. Halk Sağlığı Merkezi'nde bulunan doktorlar tarafından polis ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaptı. Daha sonra savcının talimatıyla ceset otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü. Koçak'ın ölüm nedeninin otopsiden sonra kesinlik kazanması bekleniyor.

Yoldayken ölen şahsın cesedini Konya Halk Sağlığı Merkezi'ne getiren Lokman Ünal, “Vatandaşlık görevimi yaptım, hastaneye varmak üzereydim hayatını kaybetti. Kimsesiz diye biliyoruz, kolon kanseriydi” diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.