Ahtapotlar Neden Renk Değiştiriyor?

Ahtapotların renk değiştirerek mesaj yolladığı ve sosyal etkileşimlerinin sanılandan daha karmaşık olabileceği bildirildi.

Ahtapotlar Neden Renk Değiştiriyor?
Sonuçları Current Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Avustralya'nın doğu sahilinde bir grup ahtapotun, karmaşık sosyal mesajlaşma niteliği taşıyabilecek bir dizi davranış sergilediği gözlemlendi.

Rengi koyulaşan, dik ve ürkütücü biçimde duran ahtapotların büyük olasılıkla öfkelerini gösterdiği, öte yandan yenilgiye uğrayan ve çatışmadan uzak durmaya çalışan ahtapotların renklerinin solabileceği belirtildi.

Araştırmacılardan Profesör Godfrey- Smith, "Ahtapotlar kızdıklarında olabildiğince büyük görünmeye çalışıyor, kollarını yana açıyor. Koyu bir renge bürünmelerinin nedeni de fizyolojik bir yanıt değil" dedi.

Profesör Godfrey- Smith ve çalışma arkadaşı David Schell'in bir grup öğrenciyle yaptıkları araştırmada, 53 saatlik kamera görüntüleri izlendi ve ahtapotlar arasındaki 186 etkileşim gözlemlendi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.