Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile bireysel kullanıcı hareketleri her geçen gün dijital dönüşüm kapsamında bambaşka bir boyuta ulaşmaktadır. Akıllı telefonların populeritesinin artması ile artan anlık video ve fotoğraf paylaşımı, her bir kullanıcının ürettiği veri miktarında ciddi bir artış eğilimi göstermiştir.

Bu kapsamda kullanıcılar ortaya çıkan yüksek veri depolama ihtiyaçlarını eski metotlar ile giderme noktasında ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar bu sorunları ilk olarak taşınabilir diskler vasıtası ile çözmeye çalıştılar ancak zamanla bu verileri depolama için gereken zahmetten, verileri yedekleme ile karşılaştıkları zorluklardan, yedekleme için artan maliyetlerden ve en önemlisi güvenlik sebeplerinden ötürü kendilerini başka bir arayışa yönelttiler. Bu ihtiyaca çözüm, verilerin Bulut’a taşınması ile giderildi. Kullanıcılar Bulut depoloma teknolojisi sayesinde, depoladıkları verilerin yedeklilik ve güvenlik zorluklarını ekarte etmek ile kalmayıp verilerine artık istedikleri yerden istedikleri mobil cihaz vasıtası ile erişebilme özgürlüğüne de sahip oldular.

Bireysel kullanıcıların bu değişim hareketi ile birlikte verilerini bulut’a taşımasındaki temel ihtiyaç ve gerekçelerin tamamı kurumsal iletişim sistemleri için de ortaya çıkmıştır. Teknolojinin hızlı değişim göstermesi ile farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına çözüm arayışı, mobilitenin gün geçtikçe artması ve güvenlik önlemlerinin beklenmedik ihtiyaçlar doğurması, artık kurumsal firmaların müşterilerine aynı oranda dinamik ve esnek servis verebilmelerini kısıtlamıştır. Teknolojik yatırımların yerinde ve sabit çözümler ile sağlanması gün geçtikçe artan talepleri karşılayamaz olmuş ve kurumsal müşterileri yeni ürün ve hizmetler satın alma noktasına sürüklemeye başlamıştır.

Kurumsal firmaların Tümleşik İletişim ve Çağrı Merkezi çözümleri artık eskisinden çok daha esnek, güvenilir ve ulaşılabilir olmak zorundadır. Yapılan araştırmalar, 2021 yılına kadar bulut haberleşme platformu pazarının, her yıl yaklaşık %29 oranında büyümesini ve 2020 yılında bulut haberleşmenin on-premise çözümlerinin %50 sinden fazlasını oluşturacağını öngörmektedir.

Avaya Türkiye olarak kurumsal müşterilerimize sunduğumuz bulut temelli haberleşme hizmetimiz ‘Powered by Avaya IP Office™’ artık Türkiye de.

Türkiye de bulunan uluslararası standartlara sahip, coğrafi yedekli veri merkezi üzerinde çalışacak Powered by Avaya IP Office™ platformumuz ile müşterilerimizin verilerini ülke dışına çıkartmadan güvenli bir şekilde vereceğimiz yeni hizmetimiz ile birlikte artık firmalar kalıcı olarak satın aldıkları lisanslara bulut üzerinde kullandığın kadar öde mantığı ile sahip olacaklar. İhtiyaçlarını dinamik olarak saniyeler içerisinde gidermekle kalmayıp haberleşme platformu üzerine çağrı merkezi uygulamalarını da diledikleri zaman aktif edebilceklerdir. Bu sayede farklı platfom ve çözümler için kalıcı ürün satın alma zorunlulukları ortadan kalacaktır. Şu an müşterilerimiz kullandıkları tümleşik haberleşme sistemleri için üreticilerden ve lokal sistem entegratörlerinden ayrı ayrı bakım destek paketleri almaktadır. Bunun yanında kendi sitemlerini yönetmek için ciddi bir BT departmanına ihtiyaç duymaktadırlar. Powered by Avaya IP Office™ ile müşteriler kullanıcı başına istedikleri süre boyunca tek bir fiyat ödeyecek ve sistemlerini yönetmek için bir BT Haberleşme departmanı bulundurmak zorunda kalmayacaktır. Öte yandan kullandıkları sistem her daim güncel, entegrasyonu açık, hızlı, güvenilir ve tamamen mobilite destekli bir sistem olacaktır.