Kemirgen ve mikrop saçan küçük hayvanları evden dışarıda tutmanın birkaç yolu var:

 

1- Evinizin duvarlarındaki tüm delik, çatlak ve oyukları çelik yünüyle kapatın ve üzerini kalafatlayın (zift ya da katran dökün). Bu büyük küçük tüm hayvanların eve tüm erişimini engelleyecektir.

 

2- Pencerelerinize sineklik taktırın. Bu yöntem manzaranızı birazcık karartsa da, eve hem kanatlı hem kanatsız tüm böceklerin girmesini engeller ve temiz hava almaya devam etmenizi sağlar.

 

3- Çöpünüzü sık sık dışarı çıkarın. Çünkü çöpün içindeki yiyecek kalıntıları, küçük ve büyük haşereleri adeta bir mıknatıs gibi kendine çeker. Çöpünüzü küçük ve ağzı kapalı bir çöp kutusunun içinde muhafaza edin ve dolar dolmaz atın.

 

4- Sokaktaki çöp konteynerini, odun ve kömürleri ve süpürülmüş yaprak kalıntılarını evinizden mümkün oldukça uzakta tutun. Evin yakınında bir çöp konteyneri olması size kolaylık sağlıyor gibi görünebilir ama bu aynı zamanda hayvanlar için de ideal bir beslenme ve barınma alanıdır.

 

5- Evinizde ve bahçenizde, bir kovada ya da herhangi bir yerde, ağzı açık su birikintisi bulundurmayın. Bu sinekler için potansiyel üreme alanıdır ve fareler için de içme suyu kaynağıdır.