ABD: Anlaşma yok ayrıntıları konuşuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile IŞİD'de karşı operasyonlara ilişkin herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ancak ayrıntılara son biçimini vermeye çalıştıklarını söyledi.

ABD: Anlaşma yok ayrıntıları konuşuyoruz
Türkiye'nin "hava görev emri" (ATO-Air Tasking Order) doğrultusunda, ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinden bağımsız olarak uçaklarını kaldırmadığını, bunu yapmamalarını da daha önce Ankara'ya ilettiklerini ve Ankara'nın buna yeşil ışık yaktığına değinen Kirby, "Şu anda bu ayrıntılara son biçimlerini veriyoruz" dedi.

Başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, kendisine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 'ABD ile IŞİD'e karşı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakerelerinin tamamlandığı ve yakın zamanda kapsamlı operasyonlara başlanacağı' sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Kirby, ABD ile Türkiye arasında bir anlaşmaya varılmış olduğunu doğrulamadı ancak görüşmelerin sürmekte olduğunu belirtti.

Kirby, "Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini mi söylüyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtta da görüşmelerin tamamlandığını söyleyemeyeceğini vurgulayarak, "Ancak şimdi teknik detaylara son halini veriyoruz" dedi.

Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de ön seçim dayatması ile iligili soruya verdiği yanıtta, iç politika konularına girmeyeceğini, Türkiye'de kim hükümette olursa onla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Kirby, Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini de belirtti ve "Türkiye'de giderek artan bir baskı rejimi var, siz bunu iç politika olarak mı görüyorsunuz" sorusunu da, "Sorulara gereken yanıtı verdim ve orda bırakacağım" diyerek geçiştirdi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.