DANİMARKA DAKİ TÜRKLERİN SEÇİM HEYECANI

DANİMARKA’daki Türkler, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oylarını kullanmaya başladı.

DANİMARKA DAKİ TÜRKLERİN SEÇİM HEYECANI
DANİMARKA’daki Türkler, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oylarını kullanmaya başladı.

Kopenhag’ın Osterbro semtindeki Remisen adlı tarihi tramvay tamir atölyesi olan spor salonunda oylarını kullanmak için gelen Bulut ailesi fertleri, heyecandan bütün gece uyku uyumadıklarını söyledi. Cafer, Nazlı ve kızları Aycagül Bulut ile Selcan Vanlı oy kullanan ilk Türkler oldu. Cafer Bulut, heyecandan erken geldiğini belirterek, "16 yaşımdan beri Danimarka’dayım. Yıllarca oy kullanma talebinde bulunduk. Şimdi ilk kez nasip oldu. Heyecandan bütün gece uyumadık. Ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Cafer Bulut’un eşi Nazlı Bulut da, "Ben de hiç uyumadım. Bize ilk kez oy hakkı tanındı nasıl uyuyalım? Artık bundan böyle ülkemizdeki seçimler için bizler de burada söz sahibi olacağız" diye konuştu.
Saat 05.00’ten itibaren ayakta olduğunu belirten Büyükelçi Mehmet Dönmez de, oyunu 7 numaralı sandıkta kullandı. Büyükelçi Dönmez, Türk vatandaşlarının duyarlılığı karşısında duygulandığını belirterek, "Yaz tatiline geldiği için katılım az olabilir ama 4 gün içinde oylarını kullanmaları mümkün. Vatandaşlarımızın mutlaka bu haklarını kullanmalarını tavsiye ediyorum. Danimarka’da seçmen sayısı 31 bin civarında. Bunlardan 673’ü kendileri randevu almış. Randevu almayanlar da 4 güne dağıtıldı. Türkiye’de olanlar oy kullanamayacaklar ama 9 Ağustos’a kadar yurtdışına çıkarlarsa sınırlarda oy kullanabilecekler. Oy verme işlemi başlamadan buraya saat 08.00’den önce gelen vatandaşlarımız beni duygulandırdı. Onları kutluyorum" dedi.
Sistemdeki aksaklık yüzünden bazı seçmenler oy kullanmak için bir süre beklemek zorunda kaldı.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.