Yunanistan ve kreditörler kurtarma paketi konusunda anlaştılar.Yunanistan ve uluslararası kreditörler, ülkeyi euro bölgesinde tutacak ve iflasını engelleyecek bir kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya vardı.

KOMŞU'DA KARA PAZARTESİ
Yunanistan maliye bakanlığından bir yetkili "Bir anlaşmaya ulaşıldı. Bazı ufak detaylar şimdi konuşuluyor" dedi.

'UFAK DETAYLAR KALDI'
Yunanistan Maliye Bakanı Öklid Çakalatos bütün gece devam eden görüşmelerin ardından Yunanistan'ın iflasını engelleyecek kurtarma paketi konusunda anlaşmayı imzalamak için ufak detayların kaldığını söyledi.
Öklid Çakalatos, 18 saat süren görüşmelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "İki veya üç ufak konu kaldı" dedi.

"86 MİLYAR EURO'YA İHTİYACI VAR"
Yunanistan iflası engellemek ve euro bölgesindeki yerini korumak için 86 milyar euroya ihtiyaç duyuyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'na olan borcun ödenebilmesi için 20 Ağustos'ta en az 3 milyar euroya ihtiyacı var.
EKONOMİK KRİZİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ
Son beş yıldır borç krizleri ve kurtarma paketleriyle Avrupa'nın deyim yerindeyse "sorunlu çocuğu" olan Yunanistan, Haziran ve Temmuz aylarında IMF'ye olan borçlarını ödemeyeceğini açıkladı ve kasasında nakit parası kalmamasından dolayı ödemeyince teknik olarak temerrütte düştü.

YUNANİSTAN’DA BANKALAR KAPALI, ATM’LERDE PARA SINIRLI
Bu gelişmelerin sonrasında Yunan yetkililer ve Avrupalı liderler sıkı bir pazarlık sürecine girdi.En nihayetinde, Yunanistan ülkede vergileri artıran ve emeklililere önemli kesintiler getiren çok sert bir kurtarma paketine evet dedi.

ATM'LERE SINIR GETİRİLDİ
Pazarlıklar sürerken, ülkede bankalar ve borsa kapatıldı, ATM'lere günde 60 Euro sınırı getirildi.