ROBİN ZENG: -22,5 MİLYAR DOLAR

Batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology'nin kurucusu olan ve Robin Zeng olarak da bilinen Çinli milyarderin şu anki net serveti 30,7 milyar dolar. Yung servetinde yaşadığı 22,5 milyar dolarlık kayıp sonrasında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 36. sırada yer alıyor.

Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir? Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir?

PHIL KNIGHT VE AİLESİ: -22,5 MİLYAR DOLAR

Dünyanın en bilinen spor markalarından biri olan Nike ve film yapım şirketi Laika’nın kurucusu olan Phil Knight ve ailesinin serveti bu yıl 22,5 milyar dolar eridi. Phil Knight 39,8 milyar dolarlık serveti ile Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 29. sırada yer alıyor.

BILL GATES: -25,3 MİLYAR DOLAR

Microsoft'un kurucu ortaklarından olan Amerikalı iş insanı Bill Gates'in şu anki serveti 112,8 milyar dolar. Bill Gates Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 5. sırada bulunuyor.

MACKENZIE SCOTT: -34,9 MİLYAR DOLAR

Amerikalı roman yazarı ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi Scott'un serveti bu yıl 34,9 milyar dolar eridi. Scoot, 21,4 milyar dolarlık servetiyle Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 62. sırada yer alıyor.

SERGEY BRIN: -38,6 MİLYAR DOLAR

Larry Page ile birlikte Google'ı kuran Amerikalı yazılım mühendisi ve internet girişimcisi Sergey Brin'in şu anki serveti 84,9 milyar dolar. Brin bu sene yaşadığı 38,6 milyar dolarlık kayıp sonrasında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 11. sırada yer alıyor.

LARRY PAGE: -39,7 MİLYAR DOLAR

Google'ın kurucusu olan Amerikalı yazılım mühendisi ve girişimci Larry Page'in şu anki serveti 88,7 milyar dolar düzeyinde. Larry Page, servetinde yaşadığı 39,7 milyar dolarlık kayıp sonrasında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 8 sırada yer alıyor.

JEFF BEZOS: -76,7 MİLYAR DOLAR

Online ticaret devi Amazon’un ve uzay turizmi şirketi Blue Origin’in sahibi Amerika’lı milyarder Jeff Bezos'un şu anki serveti 115,6 milyar dolar. Jeff Bezos, servetinde yaşadığı 76,7 milyar dolarlık kayba rağmen dünyanın en zengin 4. kişisi olmaya devam ediyor.

CHANGPENG ZHAO: -81,9 MİLYAR DOLAR

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in kurucusu olan Zhao'nun serveti bu yıl 81,1 milyar dolar eridi. CZ olarak bilinen Zhao'nun şu anki serveti 13,9 milyar dolar. CZ, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 112. sırada yer alıyor.

MARK ZUCKERBERG: -83,5 MİLYAR DOLAR

Amerikalı bilgisayar programcısı, girişimci ve Meta'nın (Facebook) kurucusu Mark Zuckerberg'in net serveti 42 milyar dolar olurken bu yılki kaybı 83,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Mark Zuckerberg, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 27. sırada yer alıyor.

ELON MUSK: -100 MİLYAR DOLAR

Spaca X'in kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk 100 milyar dolar kayıpla bu sene en çok serveti eriyen milyarder olarak dikkat çekiyor. Son olarak dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın şu anki serveti 169,8 milyar dolar. Elon Musk, Dünyanın en zengin kişisi olma ünvanını koruyor.