İmam hile yaparken yakalandı!

Almanya'da Sandık Kurulu Başkanı Diyanet imamı Hasan Tüfek sandıkta hile yaparken yakalandı.

İmam hile yaparken yakalandı!
Frankfurt’ta oyunu kullandıktan sonra, cebine gelen başka bir TC kimlik nosu ile yine oy kullanmaya kalkışan Sandık Kurulu Başkanı Diyanet imamı Hasan Tüfek yakalandı. Hasan Tüfek’in, oy verirken iki defasında da sandık başında fotoğraf çektirmesi yakalanmasına neden oldu. Düsseldorf’ta ise, başka bir diyanet imamı, oy vermeye gelenleri “AKP’nin yeri burası buraya basın” derken görüldü. Her ikisi de diğer partilerin şikayetiyle görevinden alındı.

İmam Hasan Tüfek'in olay sonrası "Test yapıyordum, pişmanım" dediği öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Frankfurt’ta, 6 No’lu sandığın başında olan Hasan Tüfek isimli diyanet camii imamı, bir hafta önce kendi oyunu kullandı. Hatta oy kullanırken, HDP’li sandık görevlisine fotoğraf da çektirdi. Ardından, önceki gün imamın cep telefonuna başka bir TC kimlik no’su geldi. Doğan Dönmez isimli birinin TC kimlik no’suna göre yeniden bilgisayarda işlem yapan imam, listeye bu ismi yazdı, mührü ve zarfı aldı, AKP’ye bastı ve sandık başına gitti. Oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi.

SENİN KARININ ADI, DOĞAN MI?

Tam bu sırada, bir hafta önce imamın fotoğrafını çeken sandık görevlisi onu görünce müdahale etti. Diğer partililerin de müdahalesiyle oy sandığa atılamadan imamın elinden alındı. İmam, “Karımın adına oy atıyordum. O’nun TC kimliği” dese de, “Senin karının adı Doğan mı?” denilerek zabıt tutuldu. Başkonsolos ve konsolosluk görevlileri de olaya müdahale etti, imam sandık başkanlığı görevinden alındı. Başka bir diyanet görevlisi de, Düsseldorf’ta işbaşındaydı. Sandığa gelen ve oy tecrübesi olmayan vatandaşları saptayan imam, “İşte buraya basacaksınız” diyerek AKP’nin yerini gösterirken, diğer partilerce tespit edildi. Aynı şekilde bu imam hakkında da tutanak tutuldu. Aynı imamın daha önce de benzer şeyler yaptığı açıklandı.

ALİ ERCAN: "İMAM SUÇUNU KABUL ETTİ, PİŞMANIN" DEDİ

Avrupa Postası'nın haberine göre; olay sonrası Frankfurt Seçim Komisyonu adına kendisini sorgulayan Ali Ercan'ın (CHP)"Neden yaptınız"? sorusuna "Test yapıyordum, pişmanım" diye cevap verdi. CHP Hessen Koordinatörü ve Seçim Komisyonu üyesi öğretmen Ali Ercan, Hasan Tüfek'in suçunu kabul ettiğini açıklayarak "önce test yaptığını açıkladı. Zarfın içinde mühür var mı diye sorduğumda ise, sessiz kaldı. Hangi partiye oy verdiniz soruma da cevap vermeyince diğer arkadaşlarla birlikte 'sandık kapalıdır' yazdık ve tutanağa geçtik" dedi.

TUTANAK AKP HARİÇ TÜM PARTİLER TARAFINDAN İMZALANDI

Sandık başkanı Diyanet'e bağlı Dietzenbach camisi imamının başkası adına oy kullanırken yakalanması sonrası, AKP hariç sandık başında temsilcisi bulunan bütün siyasi partiler ortak bir tutanak hazırladı. Seçim komisyonu olarak başkan ve memur üyenin görev yapmalarını engellendikten sonra, görevden azledilmeleri için YSK'ya şikayette bulundular.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.