Yeni Bakış gazetesine ulaşan mağdur bir aile, 8 yıl önce babalarının Kıbrıs’a gelerek Lapta bölgesinde 5 yıldızlı ve casino ön izni alınmış Pekalp Properties Cyprus Ltd’e ait bir otel projesine yatırım yaptığını belirterek, milyonlarca pound para harcayarak hotelin %80’nini tamamladığını, ancak sağlık sorunlarından dolayı hoteli satma kararı aldığını söyledi. Aile, Kıbrıs’ta galericilik ve mobilya işi ile uğraşan Hayati Özok isimli bir iş insanının babalarını kandırarak, hoteli elinden aldığını, ileri tarihli çek vererek şirketin hisselerini ve devrini aldığını, ardından da hoteli TC kökenli bir bankaya ipotek koyarak yüksek miktarda kredi alıp kullandığını belirtti. Mağdur aile, çeklerin bozulma günü gelince çeklerin karşılıksız çıktığını kaydetti.

“Çekler karşılıksız çıktı”

Aile, Kıbrıs’ta galericilik ve mobilya işi ile uğraşan Hayati Özok isimli bir iş insanının babalarını kandırarak, hoteli elinden aldığını, ileri tarihli çek vererek şirketin hisselerini ve devrini aldığını, ardından da hoteli TC kökenli bir bankaya ipotek koyarak yüksek miktarda kredi alıp kullandığını belirtti. Mağdur aile, çeklerin bozulma günü gelince çeklerin karşılıksız çıktığını kaydetti.

17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor 17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor

“Mahkemeye götürdük ve davayı kazandık”

Mağdur aile, babalarının bu stres sonucu kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini ifade ederek, “bizler çocukları olarak konuyu mahkemeye götürdük ve davayı kazandık. Şu anda hotelin satışını bekliyoruz, ancak babamdan hoteli alan kişi bankaya ipotek koyduğu için ve bu zaman içerisinde farklı kişilere satış sözleşmesi ile hoteli sattığından dolayı hotel üzerinde birçok alacaklı bulunuyor” dedi.

“Sürekli bizi oyalıyor”

Acılı aile şöyle devam etti, “Hotelin şu anda açık artırmada satılmasını bekliyoruz. Hotel satılınca banka ilk alacaklı olduğu için bizlere para kalmayacak, bu batık iş insanının yüzünden babam hayatından oldu. Bizlerse babamdan bize kalan mirastan hiçbir şey alamaz duruma geldik. Bu kadar sıkıntılı olan bir oteli halen her hafta birilerini kandırarak satmaya çalışan batık iş insanı sürekli olarak bizleri de oyalıyor.”

“Sakın kanmayın”

Kendisini aradığımızda “müşteri buldum satıp sizi ödeyeceğim ” dediğini ifade eden mağdur aile, “artık bizleri bezdirdi, hotel hakkında satış kararı çıkmasına rağmen hala başkalarını da kandırma peşinde. Herkesi uyarıyoruz, sakın kanmayın” şeklinde konuştu.

Yeni Bakış Özel