Avcı: Tarih kitapları elden geçiriliyor

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi'nde katıldığı bir panelde Talim Terbiye Kurulu'nun tarih kitaplarında bazı değişiklikler yapmak için çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Avcı: Tarih kitapları elden geçiriliyor
 Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde yapılan Avrasya Türk Dili Ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sepozyumu'nda konuşan Avcı," Talim Terbiye Kurulu bütün tarih eğitimi konusunda çok köklü, yeniden çalışma içerisindedir. Tarih kitapları elden geçirilecek." dedi.

Avcı sözlerini " Bizi birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve bütün millete hitap edecek, bütün milletin başarılarını ihtiva edecek kitapların yazımı konusunda Talim Terbiye Kurulu kapsamlı çalışma içerisinde" şeklinde sürdürdü.

Sempozyumun ardından çıkışta gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya tarih kitaplarında ne tür bir düzenleme yapılacağı sorusuna, " Madde madde sayamam ama bütün tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor. Her düzeydeki tarih kitapları, bir bütünlük içerisinde birbirini tamamlayacak bir anlayışla yeniden hazırlanıyor" yanıtını verdi. Tarih kitaplarında kendisini rahatsız eden çok unsur olduğunu söyleyen Bakan Avcı, " Örnek verebilir misiniz ?" sorusuna da " Onları düzelttiğimiz zaman göreceğiz. Ucu açık bir çalışma iyi bir çalışma olacak" yanıtını verdi. SBS sınavıyla ilgili sorulara yanıt vermeyen Bakan Avcı geniş güvenlik önlemleri altında üniversiteden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.