Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 13 Ekim'de hizmete açılan Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'ne bir ay gibi kısa süre içinde 15 milyon kullanıcı tarafından erişildiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, ÖDS'nin öğretmen ve öğrencilerden tam not aldığını ifade ederek, "Öğrenci, öğretmen ve mezunlara açık olan bu sisteme bir ay gibi kısa süre içinde 15 milyonun üzerinde kullanıcı erişim sağlayarak bu imkandan istifade etti."

9 milyon soru ÖDS üzerinden çözüldü

ÖDS'nin ilk bir ayda en çok okul dersleri ve ödevler için kullanıldığını kaydeden Mahmut Özer, "Okul dersleri için kullanım sayısı 2 milyonu geçti, 1 milyon 200 bine yakın ödev yapıldı.

LGS hazırlık için 220 bin, DYK için 200 bin, YKS hazırlığı için de 120 bin giriş sayısına ulaşıldı. Öğretmenler ise sistem üzerinden 80 bin ödev gönderdi ve 9 milyon soru ÖDS üzerinden çözüldü."

Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek

ÖDS'yi kullanan mezunların sayısının da giderek arttığına işaret eden Bakan Mahmut Özer, "Bugüne kadar 7 bin 400 mezun, 'YKS Hazırlık Modülü'nü kullandı."

ÖDS'yi kullananların sayısı her geçen gün artıyor

Tüm öğrenciler için dijital teknolojiler kullanılarak bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ÖDS'nin öğrenci, öğretmen ve mezunlarca çok beğenildiğini belirten Bakan Mahmut Özer, "ÖDS'yi kullananların sayısı her geçen gün artıyor.

Milyonlarca kullanıcı, zaman ve mekan sınırı olmaksızın yüzlerce ders anlatım videosu, soru çözümü ve ders kitabına ulaşabiliyor."

Bakan Mahmut Özer ayrıca, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için okul dersleri ya da sınav hazırlığında desteğe ihtiyaç duyan herkesin yanında olduklarını söyledi.

Öğretmenler sisteme MEBBİS, öğrenciler EBA, mezunlar e-Devlet şifrelerini kullanarak 'ods.eba.gov.tr' adresinden giriş yapabiliyor.