Sezen Yamaç ayrıca birbirinden donanımlı öğretmenleri ile İstanbul’un önde gelen okulları arasında olmak istediklerini belirtti.

“3-6 yaş grubu çocuklarımızın sonsuz öğrenme yeteneği en büyük desteğimiz”

Öncelikli amaçlarımın Göktürk’ün okul öncesi kurumlarından biri olarak, okul öncesini başarı ve azimle devam ettirmek olduğunu vurgulayan Sezen Yamaç “Okulumuzda öğrenci merkezli bir anlayış benimsenir. Bu yolda eğitimini üstlendiğimiz 3-6 yaş grubu çocuklarımızın sonsuz öğrenme yeteneği ve inanılmaz algıları ise en büyük desteğimizdir. Bizlere Emanet edilen Küçük yürekleri, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş, açık fikirli, bilgi donanımı olduğu kadar girdikleri ortamlarda fark yaratacak beceriler ile donatılmış bireyler olarak mezun etmektir” diyor.

Sezen Yamaç: İyi insan olacak bireyleri yetiştirmek en büyük hedefimiz

Okul öncesi eğitim kurumlarında yaşa ve aylara göre yapılan ayrımlar genel gelişim özelliklerine göre belirlendiğini ifade eden Yamaç “Fakat her çocuğun bireysel özellikleri dikkate alınmalıdır. Bizler çocuğun Hazır olmasından önce ailenin hazır olmasını istiyoruz. Kararsız ve tutarsız olan ailelerin çocuklarını alıştırmak da zorluklar yaşanabiliyor. Karlı olan ailelerde bu süreç daha hızlı ilerliyor. Aile ve çocuk hazırsa anaokuluna başlama zamanı gelmiştir. Genel olarak çocuğunuz; basit eşyalarını kendisi giyip çıkarabiliyorsa, tuvalet eğitimini büyük ölçüde kazandı ise, kendi kendine yemeğini yeme konusunda çaba sarf ediyor ve büyük ölçüde başarılı oluyorsa ve siz yaparak yaşayarak öğrenmesine fırsat veriyorsanız ne istediğini, ihtiyaçlarını, duygularını bir ölçüde de olsa ifade edebiliyorsa, kendisi ile konuşulduğunda dinliyorsa, evden/sizden bir süre (birkaç saat) ayrı kalabiliyorsa, kısa bir süre de olsa (5-10dk. gibi) masada oturabiliyor ve legolar, boyalar, hikâye kitapları ile ilgileniyorsa, soru soruyor, öğrenme isteği gösteriyor ise ve en önemlisi "Siz, ona yetmediğinizi ve sıkıldığını düşünüyorsanız” minik yavrunuzun okula başlama zamanı gelmiş demektir” dedi.