International Exam Centre Kurucusu İsmet Karakuş ile ingilizce sınavları ve vermiş oldukları hizmetleri konuştuk.

İsmet bey International Exam Centre hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yaklaşık 20 yıl British Council’da çalıştım. Orası benim için bir okuldu ve çok şeyler öğrendim. 2006 yılında British Council dan ayrılan bir ekip olarak British Side kurduk. 2017 yılında artık özgürce bir şeyler yapmak istedim ve International Exam Centre’ı kurdum. International Exam Centre olarak yurtdışında uluslararası geçerliliği olan Gatehouse Awards sınavlarının temsilciliğini aldık. Ayrıca Quality English tarafından onaylanan Türkiye’deki önemli bir sınav merkezi olduk. Aynı zamanda International Exam Centre olarak kendi geliştirdiğimiz ve yurt dışında uluslararası standartlarda ölçme ve değerlendirme ekibimiz tarafından hazırlanan sınavlar ile de Türkiye'de anaokulundan üniversiteye kadar hizmet vermekteyiz. Butik bir sınav merkezi olmak istedik. Herkesin tercih edeceği eğitimde bir noter olmak istedik ve bunu başardık.

international exam centre

İngilizce bilgimizi neden sertifikalandırmalıyız?

Dünya ile her alanda entegre olabilmek, bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri yürütebilmek için en az bir yabancı dili bilmek ve sertifikalandırmak artık bir gereklilik haline gelmiştir. Bugünün dünyasında İngilizce öğrenimi, kişilerin potansiyellerini gelecek yaşamlarında tam olarak yansıtabilmelerine yardımcı olacak çok önemli bir gereksinimdir.

Çocuklarımız gelecekte sadece kendi ülkelerindeki yaşıtlarıyla değil, dünyanın farklı noktalarındaki yaşıtlarıyla da yarış halinde olacaklardır. Bu nedenle dünya genelinde evrensel dil olarak kabul edilen İngilizce ’ye hakim olmak ve uluslararası bir sınavla belgeleyebilmek son derece önemlidir.

international exam centre

Vermiş olduğunuz hizmetler nelerdir?

International Exam Centre, Quality English tarafından onaylı bir sınav merkezidir. Bu onayla birlikte yapmakta olduğumuz çalışmaların kalitesi akredite edilirken bundan sonra yapacağımız çalışmaların da saygın bir kuruluş olan Quality English tarafından denetlenmesini ve tüm çalışmalarımızın uluslararası geçerliliğe sahip olmasını amaçladık. Ölçme ve Değerlendirme öğrenme sürecinin en önemli unsurudur. Hazırlamış olduğumuz Küçük Yaş Grubu Konuşma Sınavları, anasınıfı ve ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizin İngilizce becerilerini değerlendirmektedir. Yoğun İngilizce programı uygulayan okullar tarafından tercih edilen sınavlarımız, anasınıfı ve ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerinin dil becerilerini dışarıdan objektif ve tarafsız bir kurum tarafından değerlendirme ile ölçmek ve detaylı raporlandırmak isteyen eğitim kurumlarımıza bu olanağı sunmak üzere hazırlanmıştır. Sınavlarımız 1. ve 2. dönem sonu olmak üzere yılda iki kez uygulanmaktadır.

Birinci dönem sonunda yapmayı teklif ettiğimiz sınav sonucunda, eğitim kurumuna öğrencilerin bireysel performansını gösteren skorların yanı sıra güçlü ve güçlendirilmesi gereken alanlarının detaylı ve bireysel raporlaması sunulur. İkinci dönem sonunda yapmayı teklif ettiğimiz sınavda ise eğitim kurumuna aynı raporlama sunulduğu gibi, her öğrenciye International Exam Centre tarafından Quality English onaylı başarı sertifikası verilir. International Exam Centre IEC Assessment English sınavları uzman bir ölçme-değerlendirme kadrosu tarafından en modern teknikler ve en güncel metotlar kullanılarak hazırlanmakta ve yabancı dil ediniminde esas olan; okuma (reading), yazma (writing), dinleme (listening) ve konuşma (speaking) becerilerini ayrı ayrı ölçmektedir.

Vermiş olduğunuz sertifikalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Alternatiflerin her zaman kaliteyi arttıracağı düşüncesi ile ALTE (Association of Language Testers in Europe) ve Ofqual (The Office of Qualifications and Examinations Regulation) tarafından onaylı Gatehouse Awards ESOL sınavlarını da Türk eğitim sistemine kazandırarak uluslararası sınavlarda bir alternatif yarattık. Bu sınavlar Pre-A1 seviyesinden C2 Proficiency seviyesine kadar CEFR ile uyumlu sınavlardır. International Exam Centre tarafından yurt dışında en güncel metotlar ve teknikler kullanılarak hazırlanan sınavlarımız, Avrupa Ortak Dil Çerçevesine (Common European Framework of References-CEFR) uyumlu olarak Pre A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar adayların İngilizce seviyelerini ölçer, detaylı ve bireysel bir şekilde raporlar ve sertifikalandırır. International Exam Centre tarafından yapılan sınavlarımızın sonunda, her bir adayın okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinde edindikleri kazanımları, eriştikleri seviyeyi, güçlü ve geliştirilmesi gereken noktaları gösteren detaylı bir rapor sunulur. Gatehouse ESOL ve International Exam Centre (IEC Assessment English) sınavlarından alınacak sertifikalar, resmi kurum ve kuruluşlarda, ulusal ve uluslararası şirketlerde işe alımlarda ve terfilerde temel kriter olarak kabul edilmektedir. Gatehouse Awards sertifikaları uluslararası geçerliliği olan ve tüm dünya ülkelerinde işverenler, eğitim kurumları, üniversiteler ve devlet daireleri tarafından kabul edilen sertifikalardır. Gatehouse Awards İngilizce dil sertifikası ile öğrenciler pek çok avantaj ve fırsat sahibi olurlar.

international exam centre ismet karakuş

İletişim:

0 212 356 5650

http://www.internationalexamcentre.com/