5.137 TL maaş bağlanıyor! Dikkat: 30 gün içinde...

İhtiyaç sahipleri 5.137 TL nakit ödeme alabiliyor. Bu ödemeleri İŞKUR yada e-Devlet üzerinden alınabiliyor. Başvurular değerlendirilip onaylandıktan sonra her ay düzenli olarak devam edecek. Çeşitli kurumlar ihtiyaç sahiplerine nakit para ödemesi yapıyor.

5.137 TL maaş bağlanıyor! Dikkat: 30 gün içinde...

30 gün içerisinde başvurmanız gerekiyor. İhtiyaç sahiplerine en çok 5.137 TL ödeme yapılacak. Şartları taşıyan herkesin hesabına paralar yatırılacak.

2.568 TL İLE 5.137 TL ARASINDA ÖDEME YAPILIYOR

İŞKUR çalışmayan vatandaşlara en az 2.568 TL en çok 5.137 TL ödeme gerçekleştiriyor.

Ödemeler vatandaşlara işsizlik ödemesi adı altında yapılıyor. 2022 yılı için en düşük işsizlik maaşı 2 bin 568 TL olarak belirlendi. En yüksek maaş 5 bin 137 TL oldu. Kişi bu maaştan yararlanabilmesi için kendi kusuru dışında işsiz kalması gerekiyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İşsizlik maaşını almak için işçinin, iş sözleşmesinin sona erdiği an itibarıyla geriye yönelik yüz yirmi günlük süre içinde primlerin ödenmiş olması gerekir.

İşçinin, iş sözleşmesinin sona ermesinden sonra geriye yönelik son üç sene süre içerisinde en az altı yüz prim günü çalışmış olması gerekir.

Hizmet akdinin feshinden evvel son üç sene içerisinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği sağlanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.