Esnafa destek ödemesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgında esnaflara 2 ayrı grup halinde destek verileceğini açıkladı. 3 BİN LİRALIK HİBE

Esnafa destek ödemesi yapılacak

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafın günlerdir beklediği müjdeyi kamuoyuyla paylaştı.

DESTEK 2 AYRI GRUP ŞEKLİNDE OLACAK

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafe gibi dükkanların olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, 2. grupta ise bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar gibi işletmelerin yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, 2. gruba berberler otobüsçüler, pazarcıların da dahil olduğunu ekledi.

5 ve 3 BİN LİRALIK HİBE

1. gruptaki işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacağını duyuran Recep Tayyip Erdoğan, 2. gruptakilere de 3'er bin liralık hibe desteğinin sağlanacağını ifade etti.

Erdoğan'ın esnaflara yönelik destek paketi açıklaması şu şekilde: "Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olacağız. 1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. GRUPTAKİ ESNAFLARA İSE 3'ER BİN LİRALIK DESTEK

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz. Büyük şirketler içinde nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.