Gram altın haftaya rekorla başladı 5 ayın zirvesine çıktı

Altın ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,57 yükselerek 1,809 doların üzerini test ederken gram altın da haftaya 1,084 liradan başladı.

Gram altın haftaya rekorla başladı 5 ayın zirvesine çıktı

Spot piyasada altın onsu Çin'in salgın önlemlerini gevşetmesine yönelik fiyatlamaların doları aşağı çekmesiyle yeni haftaya yükselişle girerken, gram altın tarafında rekor seviye yaşandı.

Yatırımcıların Çin'deki salgın önlemlerinin gevşetilmesine yönelik beklentileriyle dolarda aşağı yönlü bir hareket izlenirken, spot piyasada altının onsu yeni haftaya yükselişle girdi.

Küresel piyasalarda altının onsunda yükseliş ivmesi devam ederken, gram altında yeni rekorlar kaydediliyor.

Spot piyasada altın onsu yeni haftanın ilk işlemlerinde 1,809 doların üzerini test etti. Spot altın temmuz ayından beri en yüksek seviyeler izlendi.

Ons altında görülen yükseliş gram altında da yeni rekorların görülmesine yol açtı.

REKOR KIRDI

Ons altın ve dolar/TL kuru ile yapılan hesaplamaya göre gram altın 1,084 TL'yi geçerek yeni zirvesini gördü.

ABC Refinery Kurumsal Piyasalar Küresel Lideri Nicholas Frappell'in yorumuna göre ABD'de son açıklanan istihdam verileri altın için daha negatif bir ortam yaratırken altın bunun aksine dipten toplama temasıyla yükseldi.

Dolar Endeksi geçen hafta boyunca toplam yüzde 1,3 düşüş kaydettikten sonra, bu sabah yüzde 0,4 kayıpla zayıf görünümü devam ediyor.

Çinli yetkililer, Şanghay ve Hangzhou’daki Kovid-19 yasakları gevşeterek, ekonomiyi açma sürecini hızlandırdı.

Geçen hafta sıfır Kovid-19 uygulaması kapsamında uygulanan sert önlemlere karşı ülke çapında gerçekleştirilen protesto gösterilerinden sonra, Çin’in finans merkezi Şanghay’da parklar gibi kamuya açık, açık hava alanlarına girişlerde ve toplu taşıma kullanımında PCR testi yapılması zorunluluğu bugünden itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.