Kasapoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Konanci, son günlerin önemli konularından biri olan deprem konusunda açıklamalarda bulundu. “1999 depreminde deprem merkezi İstanbul’dan uzak olmasına rağmen, İstanbul büyük bir hasarla karşılaştı. İstanbul’dan kilometrelerce uzakta olan bir depremde İstanbul bu kadar etkileniyorsa, İstanbul’un dibinden geçecek bir depremde İstanbul’daki yapılar ciddi hasar görecektir. İstanbul’da asıl sorun binaların büyük bir bölümünün 30-35 yaşını doldurmuş olması. Çünkü deprem yönetmeliği 2007 yılında değişti. 10-15 yıl önce yapılan binaya tahminen 20 ton demir kullanılırken şuan yaklaşık 35 ton demir kullanılmaktadır. Düşünün bunun birde 35-40 yıl öncesini. Elle karma betonlardan oluşan ve statiği tam hesaplanmamış binalar. Bunun en acı örneğini 11 ilimizde bu sene yaşadık. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok zarar gören şehirlerden biride Adıyaman. Adıyaman‘a uzun zamandır gidemedim. Çünkü çocukluğumu yaşadığım yerler kaybolmuştu. Ama Adıyaman’ın bana ihtiyacı olduğunu da biliyordum. Müteahhitlik yaptım sektörde Adıyaman‘a mutlaka ve mutlaka örnek bir eserle başlayıp yerinde dönüşüm projesine dahil olmak zorunlu hissederek ilk adım attım.”

Düzce Kaynaşlı’da bunu başardık

“2014 yılında Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde fay hattı üzerinde 60 konutluk bir projeye tamamladım ve teslim ettim. Depremde tamamen yıkılmış bir ilçe Kaynaşlı, oradaki insanları depreme dayanıklı konut sahibi yapmış olmak beni ayrıca mutlu etti. Onlarca mühendislerle görüşerek daha sağlamını yapmak için hırs yaptım ve bunun neticesinde çok güzel övgüler alarak daireleri sahiplerine teslim ettim. Projelerimizde kullandığımız malzeme kalitesi ve uygulamada oluşturduğumuz üst kalite ile inşaat sektöründe farklı bir kulvarda değerlendiriliyoruz.”

Elimizi taşın altına koymalıyız

Kaan Konanci hümanist yapısından da kaynaklı olarak elini taşın altına soktuğunu ve ilk projenin adımlarını atarak Adıyaman’da yerinde dönüşümün öncüsü olmak için örnek bir yapı ortaya çıkaracaklarını söyledi. “Psikolojik olarak ta kendimi hazırladım bismillah diyerek başladım. İnşallah daha önceki inşaatlarda yapmış olduğumuz kaliteyi burada da göstereceğiz. Ve bölgede çıtayı ne kadar yükseltirsek yeniden yapılacak olan binalara da örnek olacağız.”

Seçim zaferini karpuzla kutladılar Seçim zaferini karpuzla kutladılar