Memur, SSK ve Bağ-Kur'luların zammı belli oldu

TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon oranları maaşlara zam olarak yansıyacak. 4 aylık enflasyon rakamları hesaplaması sonucu memur ve memur emeklileri yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 oranında zammı şimdiden hak etmiş durumda.

Memur, SSK ve Bağ-Kur'luların zammı belli oldu

SGK, Bağkur ve memur emeklileri için maaş zam oranı yeni yılın yaklaştığı şu günlerde merak ediliyor.

Ekim ayı enflasyonunun duyurulmasıyla birlikte SSK, Bağkur ve memur emekli maaşı zam oranları son şeklini aldı.

Yapılan hesaplamalar göz önünde bulundurulduğunda memur ve memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kurlulardan 1 puan daha çok zam alacak. Mevcut enflasyon farkı ve sözleşmeden gelen zammın yanında ek gösterge farkından dolayı maaşlar değişecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayına dair enflasyon rakamlarını açıkladı.

Ekim ayında enflasyon aylık yüzde 3,54, yıllık yüzde 85,51 oldu. Memur ve emeklilerin alacakları zam farkları da netleşmeye başladı. Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacakları 4 aylık zam oranı belli oldu.

Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları açıklandığında maaş zam oranı değişmiş olacak.

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacağı zamlar net olarak 3 Ocak 2023 yılında açıklanacak enflasyon oranıyla belirlenecek.

Bu tarihten önce hesaplanan zam oranları sadece açıklandığı ay itibarıyla bilgilendirici oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.