Kırbıyık “Yenilikçilik konusunda lider olma kararlılığımız doğrultusunda inovasyonlarımıza 2023 yılında da devam edeceğiz. 2023 yılının faaliyet ortamı açısından kolay olmayacağının farkındayız. Yıla iyi bir başlangıç yaptık, ancak tüm operasyonlarda uygulanan fiyat artışları şüphesiz yılın geri kalanında faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki hacimlerimizi etkileyecek. Önce Antalya, sonra da Türkiye için en iyisini yapmamız gerekiyor” dedi.

27 Aralık 1967’de Mersin’in en büyük ilçesi, tarihi ve kadim bir kent olan Tarsus’un Kızılmurat Mahallesi’nde doğan Şahin Kırbıyık herkese örnek olacak hayat hikayesini paylaştı.

HERKESİN BİLDİĞİ İŞİ YAPMASI GEREKTİĞİNİ BABASINDAN ÖĞRENDİ

Dedesinin şekercilikle uğraştığını söyleyen Kırbıyık “Lokum, bandırma, cezerye gibi yöreye ait tatlıların imalatını yapıyordu. Şehir merkezinde güzel bir dükkânımız vardı. Babam da o dükkânda mesleği babasından öğrenerek işe başlamıştı. Babam işi biraz kavradıktan sonra iş yerini dedem babama devretti. Babam devraldıktan sonra ben de ağabeyimler ile birlikte dükkâna gitmeye başladım. Gidip gelirken elbette boş durmuyor, bizatihi çalışıyordum. Böylelikle esnaflığı ve ticareti öğrenmeye başladım. Babam şekercilik işlerini sürdürürken bir anda yem fabrikası açtı. 1970’li yıllarda Tarsus'ta Beydeğirmeni denilen yerde 'Kırbıyıklar Yem Fabrikası' açıldı. Açıldı ama işler istenilen seviyede gitmedi ve babam fabrikayı kapatmak zorunda kaldı. Herkesin bildiği işi yapması gerektiğini o dönem babam bana net bir ifade ile öğretti. Aslında bu fabrika hem babama hem de bizlere bir daha asla satın alamayacağımız bir tecrübe de sağladı” dedi.

DEV YATIRIMLARIN ADRESİ

Kırbıyık “Üretmenin, üretirken büyümenin, büyürken paylaşmanın bir adabı vardır. Ay yıldızın altında yürümenin bile bir adabı vardır. Kadına, doğaya , spora ve sporcuya desteğin bir adabı vardır. Her şeyden önce başardım demenin bile bir adabı vardır. Sen sahnedeyken alkışlar bir durak değil, yeni bir hedefin başlangıcı olmalıdır. Biz de ‘Adabın üretim ile buluştuğu nokta’ diyerek yeni yol haritamızı belirledik” diyor.

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK DESTEK

Adap ürününü 12 ülkeye ihraç ettiklerini anlatan Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkan Şahin Kırbıyık, küçük esnafa destek amaçlı olarak büyük marketlerde ürün satışını yapmadıklarını ve bu davranışın ticaretin adabından geldiğini belirterek “Evet, ilkesel olarak ben büyük marketlere ürünümü vermiyorum. Bu konuda kararlı duruş gösterdim ve ürünümüzün tekel bayilerinde satılmasını istedim. Bunun nedeni de tekel bayilerine, küçük esnafa destek olmak için bu kararı aldım. Ancak Gross Marketler bünyelerinde 'Volüm' ürünü olmadığından, yani onlara bu ürünü satmadığımdan dolayı beni mahkemeye verdi. Olsun, ben fabrikamızda formülü sadece bende olan bu ürünü küçük esnafı desteklemek için onlar aracılığı ile satmaya kararlıyım” diyerek küçük esnafa desteğinin süreceğini bildirdi.

“DEVLETE BİR KURUŞ BORCUM YOK”

Kendini milli şuura sahip, milliyetçi, vatansever anlayışı ile Türkiye’nin yurt dışından ithal ettiği bir ürünü ülkemizde yapmaya çalıştığının altını çizen Kırbıyık “Devlete bir kuruş borcum yoktur. Hep öz sermayem ile yatırımlarımı yaptım, ne vergi borcum vardır, ne de başka bir şekilde devletime borcum vardır. Şimdiye kadar yaptığım şey paramı biriktirip iş hacmi yaratmak olmuştur. Kazancım ile başladığım işi büyütürüm” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN HAYATA TEK BİR BAŞLIK ALTINDA BAKMAM”

Geçirdiği hastalıklardan sonra hayatın kendisine çok şey öğrettiğini vurgulayan Şahin Kırbıyık “Burada benimle birlikte mesai harcayan arkadaşlarımın saatlerce ağlayarak ziyaret etmeleri; demek ki doğru işler yapıyorum duygusunu bana yaşattı. Üç semavi dinin kitaplarını okudum. İncil, Tevrat ve yüce dinimizin kitabı Kuran-ı Kerim… Hiç bir zaman hayata tek bir başlık altında bakmam, ne diyor Hz. Mevlana; 'Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu yaşayanlar anlaşır…' Ben gerek mesai arkadaşlarımla, gerek elimizden geldiğince hayatlarına dokunmaya çalıştığım insanlarla aynı duygu etrafında birleşiyorum. İçimizde paylaştıkça büyüyen bir yürek var. İşte ben kızımın koca yürekli babası, oğlumun aslan babasıyım. Bu ifadeler bu sevgi seli bütün unvanların çok çok üzerinde, bu inançla yaşıyorum” diyerek sevginin adabından bahsetti.

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe hedef ihracat 1,5 milyar dolar Zeytin ve zeytinyağı sektöründe hedef ihracat 1,5 milyar dolar

“İNOVASYONLARIMIZA 2023 YILINDA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Premium segmentte ve aromalı kategorilerde elde edilen başarılı performans sayesinde art arda dördüncü yılda da büyüme sergilediğimiz için çok mutlu olduklarını aktaran Şahin Kırbıyık “Yeni ürün lansmanlarıyla desteklenen her iki kategoride de çift haneli büyüme oranları kaydettik. Ayrıca bu dönemde ihracat hacmimizi üç yıl içerisinde iki katına çıkarma hedefimize ulaştık ve şimdi kendimize yeni hedefler koymak için daha da heyecan duyuyoruz. Yenilikçilik konusunda lider olma kararlılığımız doğrultusunda inovasyonlarımıza 2023 yılında da devam edeceğiz. 2023 yılının faaliyet ortamı açısından kolay olmayacağının farkındayız. Yıla iyi bir başlangıç yaptık, ancak tüm operasyonlarda uygulanan fiyat artışları şüphesiz yılın geri kalanında faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki hacimlerimizi etkileyecektir. Bunun yanı sıra enflasyonist ortam da tüketicinin satın alma gücünü etkileyebilir. Ancak bu zorlukların üstesinden gelmek için önceliklerimizi, stratejilerimizi ve yol haritalarımızı belirledik. Gelirlerdeki güçlü artış, sıkı gider yönetimi ve riskten korunma araçlarının etkili kullanımı ile bu yıl da hedeflerimize ulaşacağımızdan eminim” dedi.

ALANYASPOR’UN STAD İSİM SPONSORU OLDU

Alanyaspor, Kırbıyık Holding ile stadyum isim sponsorluğu anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre 2022-2023 sezonunda Kırbıyık Holding Stadyumu olarak anılmaya başlandı.

İmza töreninde açıklama yapan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu “Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık ağabeyim ve oğlu Metin'e çok teşekkür ediyorum. Kulübümüze destek vererek sponsor oldular. Bundan sonra stadyumumuzun adı Kırbıyık Holding olarak anılacak. Hem Corendon Alanyaspor'umuza, hem de Kırbıyık Holding'e hayırlı olsun. Şahin ağabeyime Alanyaspor'umuza verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kendileri için gurur olduğunu belirten Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, "Alanya bizim firmamızın ve ticari hayatımızın geliştiği çok önemli bir yer. Alanya'mıza destek olabilmek benim için ve firmamız için büyük bir gururdur. Alanyaspor için bundan sonra da desteğimizi vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖDÜL REKORU ŞAHİN KIRBIYIK’TA

“Başarılı Girişimci İş Adamı” ve “Yılın İş Adamı” gibi sayısız ödüller alan Şahin Kırbıyık, kazandığı her kuruşu yatırıma yönlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Kurumların ve insanların şahsıma yönelik ödülleri beni gururlandırıyor. Türkiye’de en çok ödül alan iş adamı unvanı bende diye biliyorum. Kırbıyık Holding ve şahsım adına ülkeme faydalı işler yapmanın ödüllendirilmesi de adabımızın herkesin gönlüne dokunduğunun göstergesidir.”

En son 9. Golden Palm Awards (Altın Palmiye Ödülleri), düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Törende Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, 'Yılın İş Adamı Ödülü'ne layık görüldü. Yaptığı sayısız yardım ve hayırseverliği ile ön plana çıkan, Makedonya ve Azerbaycan’da yaptığı büyük yatırımlar ile dikkat çeken ünlü iş adamı Şahin Kırbıyık, ödülünü Türk-Kazakistan Kültür Elçisi unvanının sahibi olan Kazakistanlı model Aygerim Uzembayeva’nın elinden aldı.

ULUSLARARASI YÖRÜK FESTİVALİ’NİN AĞASI İLAN EDİLDİ

Türkiye’nin en büyük festivali, Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Festivaline başta Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan olmak üzere 29 ülkeden binlerce yörük Türk soydaşları katılımı ile gerçekleşti. Türkün toyunun festivalinde davullar çalındı, halaylar çekildi.

Uluslararası boyuttaki Yörük Festivalinde yeni Türkmen Ağası diye tabir edilen Türkmen Beyi olarak iş insanı Şahin Kırbıyık’a verildi.

Kılıcını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in elinden alan Kırbıyık, bu unvanla Türk Cumhuriyetleri’nde yaşayan Türkler’in Ağası ve abisi sıfatını kazanmış oldu. İş insanı Şahin Kırbıyık, “Bulgaristan’dan Kazakistan’a onlarca ülkeden Türk toplulukları yörük arkadaşlarımız festivalimize iştirak ettiler… Dünyanın dört bir yanından gelen yörüklerin içinden Türkmen Beyi seçilmek benim için büyük onur… Bu ödüle layık olmaya çalacağım… Türk dünyasının daha birleştrici, daha güçlü olması için ne gerekiyorsa yapacağım… Türk dünyası Türkmen beyliği verildi Allah hepsinden razı olsun ve bir de yakıştırma yapıldı… Türk dünyası Türkmen ağası Allah bunu layık gören insanlardan razı olsun” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK EKOLOJİK OKULU

Antalya'nın Serik ilçesinde 24 derslikli Türkiye'nin ilk ekolojik okulu ile eğitime verdiği önemi vurgulayan Şahin Kırbıyık "Bu okul örnek teşkil edecek, çevreye duyarlı, temiz enerji üreten ve atık suyunu geri kullanan bir okul. Doğayı ve çevreyi temiz kullanmamızın gerektiğini pandemi döneminde hep beraber anladık. Doğa ve çevre biz insanlar için çok önemli. Böyle örnek projelerle hem çevremizi korumalı hem de eğitime destek olmalıyız. Okulumuz solar enerji sistemi ile kendi enerjisini güneşten üreterek, kendi kendine yetebilen ilk doğa dostu okul oldu. Okul çatısındaki sistem sayesinde yağmur sularını toplayarak, geri dönüşümünü yapabilme özelliğine de sahip” dedi.

ÖNCE AZERBAYCAN, SONRA MAKEDONYA’YA AÇILDI

Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kırbıyık Holding, uluslararası arenada ilk hamlelerini gerçekleştirdi. Kardeş ülke Azerbaycan’daki görüşmelerle ilgili bilgi veren Şahin Kırbıyık ‘’Burada olmaktan çok mutluyuz. Dünyaya açılan kapımızın kardeş ülke Azerbaycan olacak olması bizi gururlandırıyor’’ dedi. Kırbıyık ayrıca Makedonya pazarına da hızlı bir giriş yapma hazırlığında olduğunu bildirdi.