Gerçekleştirdiği yatırımlar ve kazandırdıkları Yörsan markası ile Türk iş dünyasında başarıları ile söz ettiren, Yörük ailesinin genç kuşak temsilcilerinden Sinan Yörük; Türkiye gündeminde yaşanan olumsuzluklara rağmen, yatırımlarına kararlı adımlarla devam eden isimlerin başında geliyor.
Sapanca’da hayata geçirdiği Sapanca Mesken ve Sapanca Turkuaz projeleri ile lüks ve butik konut kavramına yeni bir boyut kazandıran Sinan Yörük, Dünya’da hiçbir devletin ve milletin altından kalkamayacağı olayların yaşandığı Türkiye’nin 2023 hedeflerine; korkusuzca, kararlı bir şekilde atılan adımlarla ulaşılacağını kaydetti.

Senkronize bir şekilde hareket eden harici ve dahili düşmanlarla aynı anda mücadele etmek zorunda kalan Türkiye’nin yaşanan tüm olumsuzluklardan güçlenerek çıktığını ve herbir olayda Türkiye’nin kendi destanını yazmayı başardığının altını çizen Sinan Yörük, “2023’te Yıllık GSYH’sı iki trilyon dolar olan ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alan güçlü bir ülke olacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.



Sapanca Mesken

Sinan Bey, 2023 Hedeflerine Türkiye’nin ulaşacağı noktasında hiçbir şüphem yok diyorsunuz. Bu inancınızdaki dayanaklar neler?
Öncelikle biz çok özel bir milletiz. Binlerce yıl öncesine giden siyasi tarihimize baktığımızda, yok oldular, bittiler dendiği dönemlerde, yeniden doğmayı, ayağa kalkmayı ve yeniden hedeflerine ulaşmayı başarmış bir milletiz. Son 3 yıldır daha da yoğunlaşan Türkiye’yi güçsüz düşürerek, parçalama amaçlı atılan adımları başarı ile bertaraf ettik ve hepsinden güçlenerek çıktık. Ben bu yüzden milletimizi hedefine ulaşmada hiçbir engelin alıkoyamayacağını düşünüyorum.



“Gerçekleştirilen alt yapı yatırımları ekonomik büyümeyi daha da hızlandıracak”

Türkiye jeopolitik açıdan stratejik öneme sahip bir ülke. Bu konumumuzu, gerçekleştirdiğimiz alt yapı projeleri ile daha da kuvvetlendiriyoruz. Ardı ardına mega projelerin açılışlarını coşkuyla yapıyoruz. 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi mega projeler, yollar, köprüler, büyük limanlar, hızlı trenler, gibi bir çok proje ülke olarak alt yapımızı güçlendiriyor ve çok uluslu şirketler açısından, lojistik avantajı olan, üretim ve ihracat merkezi olma konumumuzu kuvvetlendiriyor. Bu da, ülke olarak uluslararası doğrudan yatırımlarda daha çok pay alma adına, güçlü bir koz olarak ortaya çıkıyor.

“2023 hedeflerine ulaşmada inşaat sektörünün katkısı büyük olacak”

İnşaat sektörünün 2023 hedeflerindeki payı sizce nasıl olacak?

İnşaat sektörü yüzlerce meslek dalını ilgilendirmesi nedeniyle istihdam ve üretim sürecini önemli ölçüde etkilemektedir. Faaliyetlerini inşaat sektöründeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörlerin katkısı da dikkate alındığında, inşaat sektörünün GSMH içindeki payının yaklaşık %30 düzeyinde olduğu görülmektedir. Siyasi ve ekonomik anlamda yaşanan olaylardan dolayı yılın üçüncü çeyreğinde ekonomimiz %1,8 daralırken inşaat sektörü aynı dönemde %1,4 büyüyerek daralmadaki rakamı küçülttü. 2023 hedeflerine ulaşmada bu anlamda inşaat sektörünün katkısı çok büyük olacaktır. Fakat bununla ilgili olarak yapılması gereken bir takım çalışmalar olması gerekiyor.


Sapanca  Turkuaz


İnşaat sektörünün katkısının artması için neler yapılması gerek sizce?

Her şeyden önce inşaat sektöründe prosedür süreçlerinin kısaltılması gerekmektedir. Çünkü süreç uzadıkça maliyetler artmakta. Küçük bir detay yüzünden milyon dolarlık projelerin bekletilmesi ülkemiz ve ekonomimiz açısından olumlu sonuçlar doğurmaz. En son başbakanımız Binali Yıldırım’ın “İnşaat işlerinde KDV’ye iade vereceğiz” açıklaması sektörde bir heyecan yarattı. Bunun gibi atılacak adımlar sektörün ivme kazanmasında çok faydalı olacaktır.
“Kentsel dönüşüme lüks projelerle katkı sağlayacağız”

Sizin 2023 ile ilgili olarak hedefleriniz neler?

Siyo İnşaat olarak, markamızı lüks proje geliştirme üzerine konumlandırdık. Sapanca’da yapımını gerçekleştirdiğimiz Sapanca Mesken ve Sapanca Turkuaz projelerimiz bu konudaki birikimimizin güzel bir sonucu oldu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kentsel dönüşüm projelerine başlayacağız. Standart dönüşüm projelerinden ziyade, lüks ve butik projeler üzerinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İnşaat ile birlikte farklı sektörlerde de yatırımlarımız devam edecek. Özellikle katma değeri yüksek sektörler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yazılım ve enerji sektörlerinde, önümüzdeki yıllarda yatırımlarımızı faaliyete geçirmiş olacağız.