Algün Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün “Depremin bize verdiği etkiyi ve zararı halen vatandaşlarımız unutmuş değil. Hafızalarımızda çok taze. Olası bir depremde Düzce'nin zarar görmemesi için özellikle yapı stokumuzu sağlam temeller üzerine oturtuyoruz. Son yaşanan depremde de projelerimizde herhangi bir hasar oluşmadı” dedi.

17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nden etkilenen Düzce, yaralarını sarmaya çalışırken 12 Kasım 1999'da merkez üssü Kaynaşlı ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki depremle sarsılmştı. Yine 23 Kasım tarihinde merkez üssü Düzce-Gölyaka olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DEPREM SONRASI BİNALARIMIZDA HERHANGİ BİR HASAR OLUŞMADI

Algün Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, Düzce’de meydana gelen deprem sonrasında açıklamalarda bulunarak “Algün olarak 1995’den bugüne hayata değer katan bir anlayışla modern yapılar ürettik. Ürettiğimiz bu yapıların Düzce’mize modern bir kent kimliği vermesinin yanı sıra, deprem kuşağında yer alan bir bölgede, depreme karşı alınacak en önemli tedbirin doğru ve güvenli konut seçimi olduğunu bilerek hareket ettik” ifadelerini kullandı. Algün “23 Kasım sabah saat 04.08 sularında Düzce’de gerçekleşen depremin ardından teknik ekiplerimizi hasar tespiti yapmak amacıyla hızlıca sahaya yönlendirdik. Yapılan incelemeler sonrasında binalarımızda herhangi bir hasar olmadığını tespit ettik. Hâlihazırda içinde oturum olan ve inşa sürecinin devam ettiği yapılarımızın da deprem sonrası fotoğraflarını paylaşarak yapılarımızda hiçbir sorunun gerçekleşmediğini kamuoyu ile paylaştık, bu vesile ile halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ” dedi.

Cihat Algün: Düzce’yi dünya yatırımcılarına tanıttık Cihat Algün: Düzce’yi dünya yatırımcılarına tanıttık

ÖNCELİĞİMİZ DEPREM GÜVENLİĞİ

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olduğuna dikkat çeken Cihat Algün “Algün’ün bundan önce hayata geçirdiği tüm projelerde olduğu gibi Düzce’de de bir numaralı önceliğimiz deprem güvenliği” ifadelerini kullandı. Algün ”Depremden korunmanın bir numaralı koşulu, en son güncellenen deprem yönetmeliklerine uygun güvenli binalarda yaşamak. Biz de yönetmeliklere uygun, güvenli binalar inşa ederek üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Düzce’de, İstanbul’da ve Bodrum’da devam eden toplam 24 projemizde, çevre dostu ve kent dokusuna yaraşır, deprem güvenlikli yapılar geliştiriyoruz. Düzce’nin deprem kalıntılarından kurtularak siluetinin değişmesi gerekiyor. Beni firmamım ötesinde bir Düzceli olarak Düzce’yi herkesin böyle görebilmesi ve bir cazibe merkezi haline gelmesini istiyorum. Düzce bunu fazlaca hak ediyor zaten. Hep birlikte bunu çalışarak gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.