Projelendirme ile uygulama konularında ilk akla gelen isimlerden olan Mimar Ezgi YÜCE, sektöründe uluslararası standartlarda ve kalitede hizmet üreterek Konut, Avm, Hastane, Otel, Banka, Fabrika yönetim binaları gibi hayata geçirdiği çok sayıda prestij projeyle alışıla gelmiş mimarlık ofisi kavramına yeni bir soluk getirdi.

Kadın çalışan sayısının her geçen gün arttığı İnşaat Sektöründe “Kadın eli değen” projelerde Mimari bir tasarım oluştururken, özgünlük ile birlikte yapılan yatırımın optimizasyon, malzeme, üretim ile detay çözümlerinin ön planda tutulduğu, yüksek kalitede uygulamaların ortaya çıktığı ve kadınların bu konuda başarılı bir grafik çizdiği görülüyor. İnce işçilik olarak İstanbul’un konsept projelerinin bir çoğununda çalışmalar yürüten Ezgi Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ezgi YÜCE inşaat sektörünün vitrin ve marka projelerinde yer aldıkların altını çizdi.

Ezgi Hanım, az zamanda çok yol kat ederek çoğu şirketin hedeflediği bir noktaya ulaştınız. Bundaki sır nedir?

Ezgi Mimarlık olarak biz, tasarımları her anlamda sürdürebilir yapmaya çalışıyoruz. Bu ilkenin parçası olarak çevreci prensipler doğrultusunda uygulamalar yapmaya ya da işverenleri bu konuda ikna etmeye çalışıyoruz. Çeşitli hareketlerden esinlenmekle birlikte özgün yapılar üretmeye çalışıyoruz. Yapıya uzaktan baktığımız gibi içeriden de, dışarıya bakıyoruz. Çağımızda önemli ölçütlerden biri de ekonomik yapılar elde etmek. Bu anlamda kişi ve kurumları iyice dinliyoruz. Vizyonlarını ve isteklerini öğrendikten sonra hedef kitlelerine en uygun yaratıcı çözümlerle onlara geri dönüyoruz.

Sektördeki çalışmalarımızı farklılık oluşturma amacı ile sürdürmekteyiz. Klasik Mimarlık ofis anlayışının tüm niteliklerini bir kenara iterek, çalıştığımız kurumlara standartların ve beklentilerin üzerinde kaliteli, hızlı uygulamalar gerçekleştirerek çalışmayı prensip haline getirdik.İnşaat sektörünün bir bütün olduğunu düşünen biri olarak mimari veya projelendirmesini aldığım tüm işlerin uygulamalarını da üstlendim. Entegre bir hizmet anlayışı kaliteli ve zamanında projeler üreterek sektörde söz sahibi olmayı başardım. Bu sayede bu gün kurumsal şirketlerin projelerinde ilk tercih ettiği çözüm ortağı haline geldik.

Ezgi Mimarlık, sektörü ile ilgili mimarlık, mühendislik, şantiyecilik gibi başlıklarda en son yeni ürünler ve üretim teknikleri gibi konularda uluslararası düzeyde güncel bilgiye ve donanıma sahip bir kurum.

Şirketimiz bünyesinde alanında uzman mimar ve mühendislerden oluşan profesyonel bir kadro ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Şirketimize taşeron olarak hizmet veren şirketleri de düşündüğümüzde yapımını üstlendiğimiz projelerde yaklaşık 400 civarında personel istihdam ediyoruz. Verdiğimiz tüm sözleri eksiksiz ve zamanında gerçekleştiriyor olmamız bizi sektörümüzde bir adım öne taşıdı.

"Hızımız ve kalitemiz Ezgi Mimarlığı tercih ettiriyor"

İnşaat sektöründe binlerce metrekarede edindiğimiz tecrübe yer aldığımız vitrin projeler artık bizi avantajlı hale getirdi. Biz geçmişimizden aldığımız güçle, bugüne kadar yapımını üstlendiğimiz her projeyi, iş ortağımızın ticari hedeflerine katkı sağlayacak şekilde, onlara taahhüt ettiğimiz sürede ve kalitede teslim etmeyi başardık. Üstlendiğimiz projelerde konut içi mimari, uygulama, sosyal donatı alanları, peyzaj ve resep¬siyona kadar anahtar teslim hizmet sağ-lıyoruz. Tabi ki bu da bizi tercih edilen bir kurum haline getiriyor.



‘’Riskli ve zor olan üretim sürecini kolaylaştırıyoruz’’

İnşaat sektörü zor bir sektör, hele ki üretim aşaması tecrübe gerektiren çözümü zor olan problemleri içinde barındıran bir süreçtir. Biz bu aşamada sorun değil çözüm üretmek için çaba gösteriyoruz. Tüm gücümüz ile taahhüdünü üstlendiğimiz projeyi işveren kurumun plan ve programlarına katkı sağlayacak şekilde, maksimum hız ve kalitede işveren için hiçbir risk oluşturmayacak hassasiyetteüretiyor ve üretmeye devam edeceğiz.



Ezgi Hanım, hedefleriniz neler?

Hayalimde sonsuz bir özgürlük içinde her yönüyle “akıllı” bir bina tasarlamak var aslında. Burada teknolojinin basitçe bir binayı kontrol etmesinden bahsetmiyorum. Bahsettiğim daha ziyade vücudumuzun doğa ile içgüdüsel olarak uyum içinde işleyişine eş bir işleyiş. 
Örneğin cildimizin dış etkenlere göre cevap vermesi gibi. Bu sebeple her zaman binaların ve çevrelerinin gelişimini evrimle bağdaştırmışımdır. Bir gün koşullara doğal olarak uyum sağlayacak binalar tasarlayabileceğiz. 

Mümkün olursa sektörün öncüleri ile akıllı bina teknolojileri geliştirmek, bunların bulundukları yer ile ilişkilerini tasarlamak, kültürel kimlik ve sosyal entegrasyonu üzerine kafa yormak isterdim. Türkiye’de üzerine fazla düşünülen bir konu değil ama bu konuda sektörüme öncülük etmek istiyorum. Mimari ve Proje üretim konusundaki tecrübemizi uluslar arası alana taşımak amacındayız. Çok yakında bununla ilgili olarak adım atmış olacağız.

www.ezgimimarlik.com.tr
0212 280 40 98