İç mimari proje ve uygulama alanlarında hizmet veren İç Mimar Yeşim Kozanlı kurduğu Robin’s Design ile birçok prestijli projeye imza attı.

İç mimari projelerlerin mimari projeler ile eş zamanlı planlanması gerekir diyen İç Mimar Yeşim Kozanlı ile projelerini ve sektörü konuştuk.

Yeşim hanım sizi tanıyabilir miyiz? Tasarım dünyasına ne zaman ve nasıl girdiniz?
1994 yılında Bilkent Üniversitesi/ Güzel Sanatlar Fakültesi, İç mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünü bitirdim. Mezuniyetim sonrası kurduğum şirketimde, başlangıçta Microsoft ve Cisco gibi Amerikan firmalarının ofislerini, Meksika büyükelçiliği konut projesi, birçok mağaza ve restoran gibi iç mimarlık, proje ve uygulama işleri yaparak iş hayatına başladım.daha sonra otel projelerinde uzmanlaşma kararı ile yola devam ettik Kendi kurmuş olduğum ROBİN’S DESİGN ile konusunda tecrübeli ve tasarım geliştirme bilgisi yüksek mimar ve iç mimarlardan oluşan ekibim ile iç mimari proje ve uygulama alanlarında çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Otel, residance, ofis ve villa projelerinde iç mimari proje ve uygulama işleri yapıyoruz.. Son 15 yıldır yüzde 80 ağırlıklı olarak uluslararası zincirlerde olmak üzere bir çok otel projesi ve uygulama işleri yapmış durumdayız, dolayısıyla aslında daha çok ilgimi çeken mekân tasarımları otel projeleridir.



Devam eden projelerinizden bahseder misiniz?

Girit'te ve Marakeş'te 2 tane alışveriş merkezi yapıyoruz. Prag’da KARLOVY VARY bölgesinde bir termal bir spa otel projesi yapıyoruz. Bizi çok heyecanlandıran Smart By Dedeman’ın 3 ay önce basın lansmanı oldu. Bakü’de bir villa projemiz var. En keyifli projelerimizden bir tanesi olan Wyndham Grand Bursa ise çok keyifli bir otel projesi oluyor. Bursa’ya yeni bir soluk getirecek olan otel 247 odalı ve yaklaşık 35 bin metre kare kapalı alanlı bir otel projesi. Bir yıldır bu projenin tasarım süreci içindeyiz.. zannediyorum 2019 ya da 2020 yılında faaliyete geçecek. Doctor Tea co cafe adında yine bir çay evi konsepti tasarladık ve üç yıldır devam eden bir proje. Bir tane Dubai’de açtık iki tane Ankara’da açtık veişverenimizle birlikte yeni bir Türk markasını uluslararası bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Ve bu ekipte olmaktan çok keyif alıyoruz.



Yeni trendler neler?

Moda ve mimari birbirinden çok etkileniyor, buda aslında tekstili, seramiği ve diğer yapı malzemelerini etkiliyor. Bunu dışında özgün ve kültürel dokunuşlar ve etnik dokunuşlar var bu sene. Ama son zamanlarda soracak olursanız Avangart modernliğe bir dönüş var. Yani çok modern mekanlar yerine biraz daha yaşayan canlı mekanlar ön planda. Renk ve malzeme kısmında da bir takım klasik olan renklerimizin yanı sıra bu sene yağ yeşilleri, mavi tonlara ve biraz doğaya dönüşler var. Ve tabiki teknoloji,son yıllarda bizi en çok etkileyen unsur..biz tasarımcılar etrafımızdaki her etkinlikten ,görsel sanatlardan fazlasıyla etkileşim halindeyiz,ki mesela şef olan kardeşim aynı zamanda ortağım olan BİLAL MERT in yaptığı bir yemek tabağındaki görsellikten bile etkilenmemek mümkün değil..




Yeni nesil otel markası Smart By Dedeman
Yeşim Kozanlı; “dedeman otel markası ile çok uzun yıllardır çalışıyoruz,. Dedeman ile ilk Türk otel markasını yaratan Dedeman Gurubu tekrar yeni nesil ve yatırımcı dostu otel projesi yepyeni bir marka yaratmak istedi ve bizde dedeman ekibi ile beraber ,bizim proje grubumuzla Smart By Dedeman markası ile yeni bir otel markası yarattık. İki yıldır bu projenin tüm tasarım süreci içindeyiz. Yeni nesil beyaz yaka ve kullanacağı bir otel Y kuşağı dediğimiz bu kuşak çok farklı davranıyor. Yani sosyal medyaya dayalı davranıyor. Yatırımı ve işletmesi çok yatrımcı için ciddi avantajlı bir otel markası. Dedeman’ın kendi bilgi birikimi ve yıllardır oluşan markasının gücü ile , bizim tasarımımız ile birleşerek ortaya çok keyifli bir otel markası,Bu süreci yaşıyor olmak ve yenilikçi bir proje süreci içerisinde olmaktan çok mutlu ve gururluyuz.. Bu seneden itibaren birçok şehirde olacağız. Birçok ülke ve yurtiçinden de bir çok şehirden yatırımcılarla ile görüşüyoruz .Genç kuşağın çok rahat kullanacağı ve kalabileceği bir segmentte olacağız. ,




2016'da sona eren ve halen devam eden bazı projelerimiz;

Wyndham Grand Hotel/Bursa
Novotel Zeytinburnu/İstanbul(partners;arx&robin’s design)
Ambiente Hotel/Prag/Karlovy Vary
Smart By Dedeman/Hotel
GEBKİM otel /Gebze Organzie Sanayi Bölgesi/İstanbul
Durosac Town villa/hotel/shopping center /Romanya
Pullman&Mercure Hotels spa project( Proje ve Uygulama)
Girit &Fas&Vietnam Shopping Center
Ladybug House (villa) Bodrum
Blend Ofis/ Maçka Armani Residance
Doctor Tea co cafe Ankara–Dubai
Jab Showroom ,istanbul(proje)
Zorlu Residance Fuaye




0212 243 97 25
www.robinsdesign.com.tr