Realtor Turkey Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Ulaş Övençoğlu; “Rusya ile Ukrayna savaşından dolayı taleplerde 2 kat artış var”

Rusya'nın önde gelen etkinliklerinden olan International Moscow Property Show fuarında son 8 yıldır olduğu gibi tekrar yerini alana Realtor Turkey Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Ulaş Övençoğlu, Rusya’dan savaş ve uygulanan ambargolardan dolayı Türkiye’ye taleplerde 2 kat artış olduğunu belirtti.

Realtor Turkey Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Ulaş Övençoğlu; “Rusya ile Ukrayna savaşından dolayı taleplerde 2 kat artış var”

International Moscow Property Show fuarında ziyaretçiler yatırım yapmanın en karlı yolları hakkında profesyonellerden tavsiye almalarının yanı sıra modern sermaye koruma ve finansal yönetim yöntemlerini de öğrenme imkânı buldu.

Bankacılık sistemlerine alternatif ürettik

Fuarın katılımcıları arasında olan ve Rusların Avrupa’nın kapılarını kapatması ile Türkiye’ye taleplerini artırdığını belirten Anıl Ulaş Övençoğlu, “Savaş sebebiyle Batı, Rusya’ya ambargo uygularken, ülkenin üst gelir grubu vatandaşları, gerek vatandaşlık gerek emlak yatırımı için Türkiye’yi güvenli liman seçti. Birikimlerini gayrimenkule çevirmek için sıraya giren Ruslar, para transferi sorununun çözülmesini bekliyordu. 8 yıldır Rusya pazarında aktif rol aldığımızdan dolayı bankacılık sistemlerine alternatif ürettik. Ödemeleri Ruble veya Bitcoin ile yapma imkânı sağladık. Böylece yatırımların daha hızlı ülkemize gelmesinin yolunu açtık.” dedi.

Rus bankalarının önemli bir bölümünün yaptırıma uğraması, Rus vatandaşların Türk bankalarına yönelmesine neden oldu diyen Övençoğlu, “Kredi kullanımından para transferlerine kadar birçok finansal enstrüman kullanılamaz hale geldi. Bizde ürettiğimiz alternatif ile ülkemizde gayrimenkul alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıların önünü açtık. Gayrimenkul yatırımlarının sadece son derece karlı değil, aynı zamanda en güvenilirlerinden biri olarak kabul edildiği bir sır değil. Ülkelerdeki ekonomik çalkantı durumunda bile en hızlı toparlanan emlak piyasasıdır. Ne de olsa insanların konut ihtiyacı sabittir. Konut amaçlı gayrimenkullere yatırım yapmakla ilgilenmiyorsa, ticari bir tesis, otel, tatil köyü, iş merkezi seçebilir veya bir yatırım portföyü oluşturmalarını sağlıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.