Bakan Yazıcı Yerin 600 Metre Altında Maden İşçileri İle İftar Yaptı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi’ndeki Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmelerinde yerin 600 metre altında iftar yaptı.

Bakan Yazıcı Yerin 600 Metre Altında Maden İşçileri İle İftar Yaptı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi’ndeki Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmelerinde yerin 600 metre altında madencilerle birlikte iftar yaptı.

Bakan Hayati Yazıcı, Rize Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte geldiği Çayeli Bakır İşletmelerinde üstünü değişerek madenci elbiselerini giydi, kaskını taktıktan sonra asansörle yerin 600 metre derinliğine indi. Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü İan Anderson’un eşlik ettiği Bakan Yazıcı, madencilerle görüştü, “vaziyetler nasıl” diye sordu. 16 kişilik yaşam odası olarak bilinen mobil sığınma istasyonuna girerek yetkililerden bilgi alana Bakan Yazıcı daha sonra sabit sığınma istasyonunda madencilerle birlikte iftar yaptı.

ÇIKINCA HEMEN ENERJİ BAKANINI ARAYACAĞIM

İftar sonrası açıklamalarda bulunan ve yerin 600 metre altında çalışarak oruç tutmanın faziletinin ayrı olduğunu ifade eden Yazıcı, dünyanın en ağır ve tehlikeli işlerinden birinin madencilik sektörü olduğunu söyledi. Madenciliğin ağır ve tehlikeli işler kategorisine girdiğini ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:




“GÜVENLİK VE SAĞLIK ÖNCELİKLİ OLMALIDIR”

"Yaşatacaksın ki devlet yaşasın. Burada güvenlik önlemlerine ilişkin yapılan çalışmalardan memnuniyet duydum. Türkiye genelindeki sertifikalı 17 güvenlik odasından 10’unun Çayeli Bakır İşletmeleri’nde olduğunu öğrendim. Buradan çıkınca hemen Enerji Bakanı arkadaşımı arayacağım. Bunu çok ilginç buldum. Herhangi bir tehlike anında belli bir sayıda insan burada yaşamını sürdürebilecek. Her yerde ve her ortamda güvenlik ve sağlık mutlaka öncelikli olmalıdır. Bu konuda bir taraftan çalışacak olan insanları bilgilendireceğiz ve çağdaş uygulamaları ön gördüğü bütün teknik imkanları da güvenlik açısından sağlık açısından seferber edeceğiz” diye konuştu.

Madenden çıkmadan önce cevher alınan bölgeyi inceleyen ve uzaktan kumanda ile kullanılan iş makinesini hareket ettiren Yazıcı, görevliye “Ben sertifika alabilir miyim?” diye sordu. Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra yeryüzüne çıkarak madenden ayrıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.