BUNLAR DA 'EYVAH EYVAH' GÜVERCİNLERİ

BAŞRÖLÜNDE Ata Demirer'in oynadığı 'Eyvah Eyvah' filminin çekimlerine ev sahipliği yapmasının ardından ünlenen Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi'nde, Ata Demirer Parkı.

BUNLAR DA 'EYVAH EYVAH' GÜVERCİNLERİ

BAŞRÖLÜNDE Ata Demirer'in oynadığı 'Eyvah Eyvah' filminin çekimlerine ev sahipliği yapmasının ardından ünlenen Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi'nde, Ata Demirer Parkı girişinde bulunan yüzlerce güvercin, ünlü komedyenin hayranları tarafından besleniyor.


Ezine İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Geyikli Beldesi, 'Eyvah Eyvah' filminin çekimlerine ev sahipliği yapmasının ardından kısa sürede ünlendi. Beldedeki bir parka da ünlü komedyen ve oyuncu Ata Demirer'in adı verildi. Şirin beldeye kısa sürede ziyaretçi akını oldu. Ata Demirer hayranları, filmin çekildiği yerleri görmek için geldikleri beldede ünlü oyuncunun adının verildiği parkı mekan edinmeye başladı. Başlarda 25 kadar güvercin bulunan Ata Demirer Parkı girişinde, ziyaretçilerin ilgisi nedeniyle zamanla güvercin sayısı da hızla arttı. Belediye yetkilileri, parkın yanındaki cami duvarına yuvalar asarak güvencin sayısının artmasına olanak sağladı. Ata Demirer Parkı'ndan sonra sayıları hızla artan güvercinler de belde halkı tarafından 'Eyvah Eyvah' güvercinleri olarak anılmaya başlandı. Ziyaretçiler parka gösterdikleri ilgi kadar güvercinlere de ilgi göstermeye başladı. Parkın karşısına kuş yemi satan bir dükkan açıldı. Parka oturmaya gelenler, yem alarak 'Eyvan Eyvah' güvercinlerini elleriyle besler oldu. Güvercinler su ihtiyaçlarını ise park içindeki havuzdan gideriyor.


JAPONYA'DAN GELDİLER
Japonya'da yaşayan ve tatil için memleketi Eskişehir'e gelen Kuntay Birer ve eşi Jia Liu Birer, Ata Demirer hayranı olduklarını ve Eyvah Eyvah filminin çekildiği Geyikli'yi görmek için özel geldiklerini söyledi. Birer, "Japonya'da sürekli Ata Demirer'in filmlerini izliyorum. Türkiye'ye gelmişken Eyvah Eyvah filminin çekildiği yeri görmek istedik. Burada bir park olduğunu da görünce bir şeyler içmek için oturmaya geldik. Duyduk ki park girişindeki güvercinlere de 'Eyvah Eyvah' adı verilmiş. Yem alıp onları da besledik" dedi.







 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.