Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Arkeoloji Müzesi'ni Ziyaret Etti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bir süredir depreme karşı güçlendirme ve restore çalışmaları devam eden İstanbul Arkeoloji Müzeleri ile Darphane-i Amire'yi ziyaret etti. Gül, burada yetkililerden restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Arkeoloji Müzesi'ni Ziyaret Etti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bir süredir depreme karşı güçlendirme ve restore çalışmaları devam eden İstanbul Arkeoloji Müzeleri ile Darphane-i Amire'yi ziyaret etti. Gül, burada yetkililerden restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sırasında, Gül'e İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti. 1,5 saat süren ziyaretin ardından, Cumhurbaşkanı Gül, müze önünde karşılaştığı yabancı turistlerle bir süre sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi. Fotoğrafları, Fatih >Belediye Başkanı Mustafa demir çekti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tarabya'daki Huber Köşkü'ne gitti.


"MÜZEYİ ATATÜRK'TEN SONRA GEZEN İLK CUMHURBAŞKANI" Bu arada, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden (TÜRSAB) yapılan açıklamada, Gül'ün, 1891'de ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından yaptırılan müzeyi 10 Şubat 1936'da ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra gezen ilk cumhurbaşkanı olduğu vurgulandı.


Açıklamada, Gül'e ziyareti sırasında, müzenin ana sponsoru TÜRSAB'ın Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdür Vekili Tuğçe Akbaytogan ve TÜRSAB İstanbul Arkeoloji Müzeleri Genel Koordinatörü Köyüm Özyüksel'in eşlik ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül'e, müze ile koleksiyonun tarihçesinin anlatıldığı, deprem güçlendirme ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildiği dile getirildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.