İZMİT(Kocaeli), () - İZMİT’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yılı kutlama etkinlikleri kapsamında yarın İzmit Körfezi üzerinde Türk Hava Kuvvetleri'nin Solo Türk uçuş ekibi, F16'larla gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Yarınki gösteri öncesi İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı ziyaret eden Solo Türk uçuş ekibi, burada ilk kez uçmaktan mutluluk duyacaklarını söylediler.
Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100'üncü yılında Türk milletine armağanı olarak kurulan Solo Türk uçuş ekibi,  pilotlar ve bakım personeli ile birlikte 2 pilot, 9 bakım ekibi ve 2 halkla ilişkiler personeli olmak üzere 13 kişilik seçilmiş ekipten oluşuyor. İki gündür Körfez üzerinde deneme uçuşu yapan ekiP, İzmit Belediye başkanı Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan pilotlar Yusuf Kurt ve Erhan Güner, Solo Türk'ün Türk Hava Kuvvetlerinin envanterindeki en modern savaş uçağı olan F-16 ile Hava Kuvvetlerinin kudret ve kabiliyetini, personelinin disiplinli ve özverili çalışmalarını izleyiciye estetik bir yaklaşımla sunan gösteri ekibi olduğunu söylediler.  Pilotlar Türk Hava Kuvvetleri'nin F16 ile Kocaeli'de ilk defa gösteri yapacak olmasından mutlu  olduklarını da belirtti.
Yarın İzmit Körfezi üzerindeki uçuşlar saat 16.00'dan itibaren Marina ve Seka Park alanından izlenebilecek. Uçakların gösteri uçuşu İzmit Körfezi'nin Güney ve kuzeyindeki yerleşim birimlerinden de görülebilecek.