Saffet YENİGÜN / KEMER(Antalya), () - TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ramazan ayında iç pazarda düşüş olmayacağını, Temmuz ayında otellerin neredeyse tamamının dolu olacağını söyledi.
Sıcak hava dalgasının ortasında yarın başlayacak Ramazan ayının, turizmi etkilemeyeceği açıklandı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Temmuz ve Ağustos aylarında Antalya ve genelinde turist sayısında azalma olmayacağını söyledi. Ramazan ayı  nedeniyle iç pazarda düşüş yaşanmayacağını kaydeden Ayık, "Bunlar, önceden bilinen tarihler. İnsanlar tatil programlarını ona göre yapıyor. Ramazan'da bir talep daralması olursa, pazarlaması da ona göre yapılıyor. O yüzden fazla kayıp yaşanmıyor. Temmuz ayında otellerin neredeyse tamamı dolu olacak" dedi.
TESETTÜR OTELLER
Turizm bölgelerinin Temmuz ve Ağustos aylarında oldukça hareketli olduğunu belirten Osman Ayık, "Dini vecibelerini yerine getirmek isteyenler gelmeyebilir. Tatilini ona göre programlayabilir. Tatil için illa kıyı bölgelerini seçecekler diye bir şey yok. Yani Ramazan ayının hizmet taahhüdüne etkisi olmaz" diye konuştu. Türkiye ve Antalya genelinde belli sayılarda 'tesettür otel'lerin bulunduğunu ifade eden Ayık, Ramazan ayında vatandaşların bu otelleri de tercih edebileceğini kaydetti.
UKRAYNA KRİZİ ETKİLEDİ
Ukrayna'da yaşanan çatışma ortamının turizme etkisi konusunda da Ayık şunları dile getirdi:
"Ukrayna'da ciddi bir çatışma ortamı var. Bu ister istemez yansır. Çünkü insanların gelecek kaygıları var. Baktığımızda Mayıs rakamlarında Ukrayna'dan azalmalar söz konusu."
Türkiye ve Antalya'nın 2014 yılını çift haneli ekonomik büyüme ile kapatacağına inandıklarını da söyleyen Osman Ayık geçen yılki trendiğin yakalanacağı görüşünde olduğunu ifade etti.
EGE VE AKDENİZ KÜLTÜRÜ
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ege ile Akdeniz'in birbirine rakip gösterilmesine de değinerek, bu iki bölgenin rakip değil tamamlayıcı olduğunu anlattı. Ayık, şöyle konuştu:
"Ege'de farklı ürün çeşitleri var. İnsanlar Türkiye'nin her tarafını görmek istiyor. Egede bizim buralarda olmayan yaşam tarzı farkı var. Tesislerin dışındaki hayat burada başka. Yani yok gibi bir hayat var. En büyük şikayetimiz o zaten. Antalya bölgesinin tamamında bu var. Antalya bölgesinde işletme sayılarındaki fazlalık, her esnafın aynı işi yapma girişimi, marka ürünlerin özellikle ilçelerde bulunmaması sıkıntı yaratıyor."
FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha