AFAD, anlık verileri paylaşarak ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı uyarısında bulundu.

Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve çok kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in güneydoğusu ile Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde akşam saatlerinden sonra etkisini artırması ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve Göller Yöresinde yağışlarla beraber rüzgarın güney yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması.

SMS GÖNDEREREK UYARDI

Aydın’da dün etkili olan sağanak yağışlı havadan sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) kısa mesaj yolu ile cep telefonlarına şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

AFAD’tan vatandaşların cep telefonlarına gönderilen mesajda, “Meteorolojiye göre yarın Aydın’da çok şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar beklenmektedir. Fırtına, sel, yıldırım, doluya karşı dikkatli ve tedbirli olun.”

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle yarın Geyikli-Bozcaada hattında tüm feribot seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu

Gökçeada-Kabatepe hattında Gökçeada'dan saat 07.00, Kabatepe'den saat 09.00 seferleri iptal edildi.

HAFTA SONU KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

26 Kasım Cumartesi günü İç Anadolu Bölgesi'nde kar bekleniyor. Kar yağışının Konya'da etkili olması bekleniyor. Konya'nın; Akşehir, Bozkır, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Taşkent ve Tuzlukçu'da etkili olması bekleniyor.