AK Parti, CHP Ve MHP Anlaştı

AK Parti, CHP ve MHP Ankara'da yaşanan patlama ve terör olayları üzerine ortak bildiri yayınladı. Bildiride "TBMM bu konuda üstüne düşen milli sorumluluğun farkındadır" ifadeleri yer aldı.

AK Parti, CHP Ve MHP Anlaştı
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imzasıyla yayımlanan deklarasyonda, "13 Mart'ta Ankara'da doğrudan milletimize yönelmiş vahşi terör saldırısı, bir kez daha milleti ve onun iradesinin temsilcisi olan bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir" ifadesine yer verildi.

Deklarasyonda, şunlar kaydedildi:


Hayatını kaybeden bu ülkenin evlatları, hepimizin evlatlarıdır ve onların acısı aileleri, yakınları, sevenleri kadar milletimizin ortak acısıdır. Terör saldırılarının arkasında Türk milletinin birliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğüne yönelik tarihi emeller vardır.

Terörün kanlı eylemleriyle yapmaya çalıştığı halkta bezginlik, karamsarlık doğurmak, ortak gelecek duygusuna darbe vurmaktır. Uzun tarih içinde her türlü sorunu ortak dayanışma, kararlılık, cesaretle aşan, kaderini kendi azim ve iradesiyle yazan milletimizin terör karşısında da aynı kararlılıkla davranarak, terörün amacını boşa çıkarttığını görmek bu derin acımız karşısında en önemli teselli kaynağımızdır. Millet iradesinin tecelligahı olan TBMM bu konuda üstüne düşen milli sorumluluğun farkında ve şuurundadır.

Milli iradeyi temsil etmekten onur duyan bizler, ortak kaderimize ve geleceğimize duyduğumuz derin inançla teröre karşı sergilenen kararlılığa tercüman olmanın ve müşterek acıyı paylaşmanın her türlü siyasi ve ideolojik aidiyetten daha önemli olduğunu ifade ediyoruz.

Karmaşık ve sorunlu bir coğrafyanın parçası olan ülkemizde, barışın ve huzurun tesis edilmesi bakımından herkese ve her kuruma sorumluluk düştüğünü, olaylar karşısında soğukkanlı tavrın, dikkatli dil ve üslubun önemini bu vesileyle vurgulamak isteriz. Milletimizin başısağolsun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.