Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak Gazze eyleminde

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Protestoya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra Albayrak da katıldı. Albayrak "Umut ediyorum bu süreç daha fazla uzamadan son bulur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak Gazze eyleminde
Grup üyesi kadınlar, Filistinli kadınlara destek vermek ve söylemleri nedeniyle İsrailli kadın milletvekili Ayelet Şaked'i protesto etmek için İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. Grup, "Bu zulme sessiz kalma", "Anneler yaşayacak, zalimler yok olacak", "Filistinli analar mücahit doğuracak" yazılı dövizler taşıdı.

ERDOĞAN'IN KIZI ESRA ALBAYRAK EYLEMDE

Başbakan Recep 
Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK İSTİYORUZ"


Gazze'nin kapalı bir hapishane haline getirildiğini belirten Albayrak, "Yaşananlar, 
Filistin'de bir hayat tarzı haline gelmiş durumda. Umut ediyorum, bu süreç daha fazla uzamadan son bulur. Biz de sivil bir tepki göstermek için buradayız. Sessiz kalmak istemiyoruz tabii böyle bir durumda. Elimizden geleni yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Albayrak, bir gazetecinin, "Devam edecek misiniz böyle yerlere katılmaya?" sorusu üzerine her zaman bu tür eylemlere katıldığını söyledi.

"BATIDA BÜYÜYEN HAREKETLER VAR"

Yapabildiği şeylerden birinin bu olduğunu ifade eden Albayrak, "Onun dışında akademisyen ve siyasetçilerimizin seslendirmesi gereken daha farklı şeyler olmalı. Daha yüksek tonla eylemler, fiili eylemlere dönmeli. Keyfi işbirlikleri olmamalı. Boykot, yatırımların geri çekilmesi gibi batıda büyüyen hareketler var. Bu tür şeylerin desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Albayrak, her anlamda elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı.

SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Silkin de İsrailli milletvekilinin söylemlerinin soykırım çağrısı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Shaked, bize Yahudileri katleden Nazileri hatırlatıyor. Bunları bir bayanın söylemesi ayrıca utanç verici. Bilinmelidir ki sadece öldürenler değil, seyredenler ve teşvik edenler de insanlığın vicdanında mahkum ediliyor. Milletvekilini merhamet diline dönmeye çağırıyoruz. Filistinli çocukların, İsrailli kadınlar tarafından müdafaa edildiği bir dünyada barışın da mümkün olabileceği gerçeğini görmeye davet ediyoruz."

Bu arada eylemde, Filistinli bir gencin öldürülmesinin canlandırıldığı mini tiyatro gösterisi yapıldı. Daha sonra başkonsolosluk binasının önüne "Bayan Hitler Ayelet Shaked" yazılı çelenk bırakan grup, ardından dağıldı.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.