Düzce'de meydana gelen deprem esnasında düşen kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan Hikmet Çelebi (47), merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 ve Çilimli ilçesinde 4,7 şiddetinde deprem esnasında evden çıkmaya çalıştı.

Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Deprem esnasında panik ve korkuya kapılan iki vatandaşın da kalp krizinden yaşamını yitirdiği açıklandı.

AFAD AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 şiddetinde deprem önce 35 yaralı olduğunu duyurdu, daha sonra yaralı sayısı 50'ye yükseldiğini açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, olay yerine Düzce, Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli AFAD ve Kızılay ekiplerin sevk edildiği ve Afet Hasar Tespit Grubu ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

Sakarya AFAD'dan 1 mobil koordinasyon tırı, 1 sosyal çalışma tırı ve 2 adet arama köpeğinin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 1 mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracının bölgeye sevk edildiği aktarıldı.

Bursa'da Afet Dirençli Planlama ve Yapılaşma paneli Bursa'da Afet Dirençli Planlama ve Yapılaşma paneli

116 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

AFAD ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada deprem sonrası toplam 2013 personel ve 386 aracın bölgeye gönderildiğini belirtti. 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası toplam 116 artçı sarsıntı kaydedildi.

AFAD tarafından yapılan son açıklama ise şöyle: "Sağlık Bakanlığından alınan bilgide an itibarıyla Düzce'de 37 kişi, İstanbul'da 1 kişi, Zonguldak'ta 6 kişi, Sakarya'da 1 kişi ve Bolu'da 1 kişi olmak üzere toplam 50 yaralı olduğu bildirilmiştir.

Düzce ilinde bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bölgeye 10 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. AFAD Lojistik deposundan 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadırı ve 480 adet 16 metrekare aile yaşam çadırı sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Saat 12.00 itibariyle AFAD tarafından yapılan açıklamada yaralı sayısı yine arttı. AFAD şu açıklamayı yaptı: "Toplam 2136 personel ve 418 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir. Toplam 123 artçı meydana geldi. Yaralı sayısı 61'e yükseldi."

KIZILAY BAŞKANI KINIK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5.9 şiddetinde depremden sonra bölgeye gelen Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık sahadaki çalışmaları anlattı.

25 araç, 200 personelle sahada müdahalede bulunduklarını belirten Dr. Kerem Kınık, “Afetin ilk anından itibaren Düzce Bölge Afet Müdahale Merkezi’mizden, Ankara’dan, komşu illerimiz Bolu’dan, Sakarya’dan, Zonguldak’tan ve İstanbul’dan sahaya seferber olduk.

İlk etapta barınma, battaniye, beslenme ve kan hizmetleri noktasında sahaya seferber olduk. Akabinde psikososyal destek ekiplerimizle beraber şu an 200 civarında profesyonel afet çalışanımız, şube personelimiz ve gönüllümüzle beraber sahada 25 araçla beraber afete müdahale ediyoruz.

Vatandaşlarımızdan özellikle evlerinde, iş yerlerinde hasar olup oraya giremeyen, endişe ve korku nedeniyle giremeyen, hasar tespit çalışmalarımızı bekleyen vatandaşlarımıza dış ortamlarda destek olmaya çalışıyoruz.”