Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakımda yaşam savaşı veren Hıncal Uluç’un enfeksiyon değerleri düşmüş, akciğer solunumunun rahatlaması için cihaza bağlandığı öğrenilmişti.

Hıncal Uluç, bir süredir karnından besleniyordu.

1980 senesinde Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelen Hıncal Uluç, Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah Gazetesi'nde yazmaya başlamıştı.

1994 yılında uğradığı silahlı saldırıda topuğundan vurulmuş, saldırı Türkiye gündeminde uzun süre yer bulmuştu.

Hıncal Uluç, Defne Joy Foster'ın ölümünden sonra yazdığı "Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?" başlıklı yazısı nedeniyle de büyük tepki çekmişti.

Yazı üzerine tazminat davası açıldı ve Uluç tazminata mahkûm edildi.

Tepkilerin nedeni Defne Joy Foster'ın FETÖ'nün yayın organlarından Taraf'ta yazı işleri müdürlüğü yapan Kerem Altan'ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş olmasına rağmen Foster için "Defne'nin ölümü tipik bir 'Su testisi, su yolunda kırıldı' olayıdır!" demişti.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hıncal Uluç'a dair yayımladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum"

TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, taziye mesajında "Spor basınımızın duayen isimlerinden, gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. 83 yaşında yaşamını yitiren Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise şu ifadeleri kullandı:

"Basın dünyamızın duayen isimlerinden usta gazeteci, yazar ve yorumcu Hıncal Uluç’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum."