Roketlerden birinin bir ilkokula isabet etti, olayda yaralıların olduğu öğrenildi.

Bakan Süleyman Soylu, saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yaşamını yitirenlerin birinin çocuk, diğerinin de öğretmen olduğunu açıkladı

Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketli saldırı gerçekleşti.

Teröristlerin ateşlediği 5 roket mermisi, yerleşim yerlerine isabet etti. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi. Yaralılar, bölgeye gönderilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasının devamında "Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra buna yönelik cevap en güçlü şekilde verilecektir ve gerekli adımlar atılacaktır.

28 yıl cezası vardı kontrolde yakalandı 28 yıl cezası vardı kontrolde yakalandı

Terör örgütüne sınır içi ve sınır dışında hayat şansı verilmeyecektir. Bugün öğlen üzeri sınır ötesinden bir havan atıldı ve bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. 6 yaralımız var.

Onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var, onlar da hastanede tedavilerine devam ediyor."

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırıdan sonra teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi. Gaziantep Valisi Davut Gül ile diğer ilgili kişiler bölgeye hareket etti.

Dün gece de yine teröristler tarafından Karkamış’a atılan 4 roket, boş araziye düşmüştü.

MSB MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Milli Savunma Bakanlığı saldırıya dair yaptığı açıklamada, "Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor."