Necla Sağlam'ın Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis!

Zonguldak'ta geçtiğimiz Şubat ayında yalnız yaşadığı evinde boğazı kesilmiş halde bulunan 22 yaşındaki Necla Sağlam'ın öldürülmesi olayı ile ilgili şüpheli Tolga K. hakkında hazırlanan iddianamede, müebbet hapis cezası talep edildi.

Necla Sağlam'ın Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis!
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz Şubat ayında önce boğularak ardından da boğazı kesilerek öldürülen 22 yaşındaki Necla Sağlam cinayetiyle ilgili iddianamenin kabul edildiğini kaydetti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda 7 ay önce memurluk görevine atanan Necla Sağlam'ın, yalnız yaşadığı evde öldürüldüğü olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada tutuklanarak cezaevine gönderilen su tesisatçısı Tolga K. hakkında Canavarca Hisle ve Eziyet Çektirerek Öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.

Necla Sağlam'ın otopsi işleminde kesin ölüm sebebinin kesici alet yaralanması sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

YÜZLERCE SAATLİK GÖRÜNTÜLER SANİYE SANİYE İNCELENDİ

Olayın ardından detaylı inceleme yapıldığı ve Ankara'dan gelen ekiplerle cinayetin işlendiği bölgede hiçbir delilin gözden kaçmasına izin verilmeyecek şekilde titizlikle incelendiği belirtildi. Başsavcılık Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü'nden temin edilen MOBESE ve güvenlik kameralarına ait yüzlerce saatlik görüntünün saniye saniye incelendiği ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Meşrutiyet Mahallesi'nde evinde ölü olarak bulunduğunun bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturmaya başlanıldığı, olay yerinde olay yeri inceleme ekipleri ile detaylı inceleme yapılmış olup, sonrasında maktule üzerinde ölü muayenesi ve otopsi işlemi yapılarak kesin ölüm sebebi kesici alet yaralanması sonucu gerçekleştirdiği değerlendirildiği bildirilmişti.

Yine Cumhuriyet Başsavcılığımız Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu'nun 19/03/2016 ve 2016/21 sayılı basın açıklamasında, olayı soruşturmakla görevli cumhuriyet savcısının nezaretinde olay yerinde, gerek Zonguldak olay yeri inceleme ekipleri gerekse Ankara'dan getirtilen ekipler marifetiyle cinayetin işlendiği mahal hiçbir delilin gözden kaçmasına izin verilmeyecek şekilde titizlikle incelendiği, öte yandan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay mahalli çevresinden temin edilen MOBESE ve güvenlik kameralarına ait yüzlerce saatlik görüntü saniye saniye incelenmiş ve bu çalışma sonucunda eylemi şüpheli T.K.'nin gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirildi.

Olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen iki kişi daha gözaltına alınmış olup, bu kişiler daha sonra yapılan değerlendirme sonucunda serbest bırakıldı. Şüpheli T.K., 17/03/2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 18/03/2016 tarihinde adliyeye sevk edilmiş, görevli cumhuriyet savcısı tarafından savunmasının alınmasına müteakip tutuklanma talebiyle Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği, Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan şüpheli, kuvvetli suç şüpheli nedeniyle 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği bildirilmişti" ifadelerine yer verildi.

Görevli cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Tolga K. hakkında "Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Geceleyin Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme" suçlaması talebiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.