Aktivistler, sosyal medyada paylaştığı ete tuz dökme dünya çapında "Salt Bae" olarak tanınan Nusret Gökçe'nin Londra'daki et restoranını hedef aldı.

Aktivist grup tarafından, bir kadının, restoran çalışanları tarafından sokağa çıkarıldığı ve kaldırıma oturtulduğu görülüyor.

20 yaşındaki aktivist öğrenci Ben Thomas, "Bu gibi restoranlar bozuk sistemin sembolüdür. Şu anda Birleşik Krallık'ta iki milyon insan gıda yardımlarına muhtaçken, fenomen şefler altın kaplama biftekleri bin sterlinden daha çok satıyor ki biftek ve diğer kırmızı et çeşitlerinin çevresel etkilerinin yüksek olduğunu biliyoruz."

Yetkililer olay yerine polis memurlarının çağrıldığını, protestocuların bölgeyi çoktan terk etmiş olmaları nedeniyle güvenlik güçlerinin olay yerine gitmesine gerek kalmadığını bildirdi.

Nusret'in fiyatları İngiltere'de de tartışmaya yol açtı

Dünya çapında birçok restorana sahip olan Nusret'in hedef alınan restoranı, geçen yılın sonlarında açıldı ve fiyatlarıyla kısa bir sürede müşterileri şaşırttı.

"Mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir" "Mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir"

Restoranın açılışından kısa bir süre sonra internette paylaşılan restoran faturasında, kuzu etinin 200 sterlin, bifteğin 630 sterlin ve "altın kaplama burger"in 100 sterlin olması İngilizlerin tepkisini çekti.