'Ören Bayan Cinayetinde Karar

Karı - kocanın öldürüldüğü "Ören bayan cinayeti" davasında karar açıklandı. Özbekistanlı karı- koca 2 şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

'Ören Bayan Cinayetinde Karar
Ören Bayan İplikleri'nin eski sahibi Jak Karako ile eşi Georgia Karako'yu Ortaköy'deki villalarında bıçaklayarak öldürdükten sonra evlerinden hırsızlık yapan Özbekistan uyruklu Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova'nın yargılandığı davanın 11. duruşmasında karar açıklandı.

Mahkeme sanıkları her bir cinayet için 1'er kez, toplamda 2'şer kez olmak üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis, "yağma" suçundan da 13 er yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargılama sonunda verilen 2 sanığa verilen toplam ceza 4 ağırlaştırılmış müebbet, 26 yıl da hapis oldu.

ÖZBEK KARI KOCA VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILDI

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Farkhodjon Yusupova ile eşi Gulbakhor Yusupova ve taraf avukatları hazır bulundu.

SUÇA KARIŞMADIM

Son sözü sorulan Gulbakhor Yusupova, "Benim olayla hiçbir ilgim yok. Suça karışmadım. O sırada televizyon izliyordum" dedi.

SUÇ İŞLEDİM SUÇUMU KABUL EDİYORUM

Karısının ifadesi doğrultusunda o'nun olayla ilgisi olmadığını söyleyen Farkhodjon Yusupova ise, "Suç işledim. Suçumu kabul ediyorum. Cinnet esnasında suç işlenmiştir. Eşimin olayda herhangi bir suçu olmadığını tekrarlıyorum" diye konuştu.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kısa aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova'yı "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca karı kocayı yağma suçundan 13'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıkların cezalarında herhangi bir indirim de yapmadı.

AĞZINDA 3 JİLET TAŞIMIŞ


Öte yandan Jandarmanın tuttuğu tutanak da karara geçildi. Jandarmanın tutanağına göre, müzakere odasında mahkeme heyeti karar için görüşmeler devam ettiği sırada Jandarma Komutanı Hüseyin Karakaya, tutuklu sanık Farkhodjon Yusupova'nın ağzında jilet olduğunu fark etti.

Farkhodjon Yusupova ağzındaki jiletlerden 2 tanesini çıkarttı, ancak bir tanesini vermemekte ısrar etti. Bir süre sonra Farkhodjon Yusupova 3 jileti de ağzından çıkardı. Jiletlerin ağzından çıkarılmasının ardından Farkhodjon Yusupova'nın salona alındı ve karar yüzüne okundu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.